Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Nalan Yedekçi, Doğu Sarı ve Eymen Erdoğan, Halk54.com haber merkezimizi ziyaret etti. Ziyarette Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı, Genel Koordinatör Murat Uygun, Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz hazır bulundu.

Samimi ortamda geçen ziyarette CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını günlerinde CHP'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Keleş, "Pandemi başladığı gün itibariye Sakarya'nın tüm örgütlerini topladım, il yönetimin topladım ve CHP il binasını sürekli açık tutarak ve insanların sorununu çözen çözüm noktasına getirdik. Akabinde de yine Sakarya’nın ilçe ve büyük şehrin sorunlarını gündemimize aldık. Ama siyasetimizi, eleştirimizi biraz yavaşlattık. Çünkü insanların geçinme derdi vardı. Sakarya'da sosyal patlama olmasın diye elimizden ne gelirse bunu yapmaya çalıştık. Normalleşme süreciyle birlikte sahaya çıktık. Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

Son günlerde konuşulan 'erken seçim iddialarıyla ilgili konuşan Keleş, hedeflerinin iktidar olduğunu belirterek "Yarın erken seçim olacakmış gibi tüm örgütlerimiz buna hazır. Bu noktada il başkanı olduğum süre içerisinde gerek millet ittifakını ayakta tutabilmek, onların tabanıyla bizim tabanımızı sevgi ve saygı çerçevesinde birleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İYİ Parti, Gelecek Partisi, Demokrat Partisi, Saadet Partisi bizim millet ittifakını oluşturan partilerimiz. Bu noktada da seçim yarın olacakmış gibi hazırlıklarımız tamam. Bu noktada tüm örgütümüz ile görüştüğümüz zaman bunu da her zaman gündemimize alıyoruz ve ona göre hareket ediyoruz. Erken seçim olur, olmaz bilemem ama bizim için fark etmiyor. Biz olacak bir erken seçimde iktidara geleceğimiz için o noktada da hiçbir problem yaşamıyoruz." şeklinde konuştu.

Dün Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleşen olağanüstü Büyükşehir Meclisi ile ilgili çok üzüldüğünü dile getiren Keleş, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce, dert yanıyor. İzmit'te altyapı ile ilgili deprem vergilerinin kesinti olmadığı bir noktada 2002'den 2020'ye kadar komple mevcut iktidarda destek veren bir Sakarya. 26 yıl oldu belediyeler noktasında deprem vergileri neden Sakarya'dan kesiliyor? Bununla ilgili Sayın Büyükşehir Belediye başkanımızın dert yanmasına gerek yok. Milletvekilleri ve belediye başkanlarını toplayacak ve bu işi çözecek. Gelirleri arttırmadan siz 100 milyon eski parayla 100 trilyon yeniden borçlanmaya giriyorsunuz. Buradan Sayın Ekrem Yüce'ye iletmek istiyorum; Siz oraya dert yanmaya değil, çözüm üretmeye geldiniz. Hem genelde iktidarsınız, hem yerelde iktidarsınız. " dedi.

Kentsen dönüşümün bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirten Keleş, "Sakarya'da kentsel dönüşüm olmadı. Hala 2001 tarihinde çıkan deprem yönetmeliğine göre Sakarya öncesini düşünmeden burada siyaset yapıyorlar. Dün 61 maddenin yaklaşık 50 maddesi imar değişikliğiyle ilgiliydi. Her mecliste böyle. Bütün ilçe meclislerimizde de böyle. Biz diyoruz ki; imarı da çözelim, Sakarya'nın sorunlarını çözmek için insanların can sağlığını sağlayacak, yarın depremde ölüme ve mal kaybına sebebiyet vermeyecek yeni binalar oluşturalım. Bunun için yerinde kentsel dönüşüme de biran önce Büyükşehir Belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz otursunlar ve bu işi kökten çözsünler” diye konuştu.