Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Serdivan Belediyesine rantla ilgili şok suçlamalarda bulunarak Sakarya Valiliğine ve belediyeye sorular yöneltti.

İŞTE O SORULAR

1) Serdivan AVM ’nin (132 ada 17parsel) güneydoğusunda imarda YEŞİL ALAN olarak gözüken parselde yerleşik Araç Yıkama merkezi açıldığından beri ruhsatsız - kaçak olarak mı çalışmıştır? Yasal dayanağı nedir?

2) 2617m2 lik alan neden YEŞİL ALAN’dan çıkarılarak TİCARİ alana çevrilmek isteniyor? Kamuoyunun bu yönde bir talebi, acil giderilmesi gereken bir ihtiyacı mı oluşmuştur?

3) Bu 2617m2 lik alanın imarda ticaret alanına çevrilmesiyle kaybedilen yeşil alan miktarının yanındaki halen faaliyet halinde olan iki okulun bulunduğu resmi kurum alanına kaydırılması hangi amaca hizmet etmektedir?

4) Üstelik bu parsellerden daha önce park alanına terk yapılmışken ikinci kez parka terk yapılmakta hatta 6 nolu Parsel tamamen park alanına dönüyor. Serdivan Belediyesi yandaş uğruna kendi arsasından vazgeçiyor.

5) Büyükşehir Belediyesi 28.05.2020 tarihli İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda diyor ki; bu okullar ruhsatsız kaçak okullar, geçici süre için yapılan okullar, üstelik kurumlar arasında da protokol yok.

6) Bunları doğru kabul etsek bile bu okulların kapatılması veya kapatılmasına sebep olacak hukuki altyapıyı hazırlamakta her iki belediye ne gibi bir kamu yararı görüyor?

7) Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü büyükşehir raporuna göre ruhsatsız, kaçak binalarda nasıl eğitim faaliyetlerine devam ediyor?

8) Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ruhsatsız kaçak binalara öğrencileri nasıl sokabiliyor? Her özel okula böyle ayrıcalıklar tanınıyor mu?

9) Sayın Sakarya Valisi; vatandaş dağ başındaki tarlasına konteyner koyamazken, devlet şehrin göbeğinde kaçak okul işletmeye nasıl izin veriyor?