“Defalarca eleştirdik"
Kılıçaslan: “Kamuoyunun da bildiği gibi Danıştay 8. Dairesi’nin,  2018 yılında aldığı kararla ilköğretim okullarında okunan "Öğrenci Andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmiş ve dava konusu iddiaları andın kaldırılmasını gerekli kılacak nitelikte görmemiş olmasına rağmen ısrarla uygulamaya konmamasını defalarca eleştirmiştik. Hatta İYİ Parti Grubu olarak TBMM’ne verdiğimiz “Danıştay’ın aldığı kararın uygulanması” hakkındaki önergemiz AK Parti ve HDP'nin red, MHP'nin ise çekimser oylarıyla reddedilmişti. ”diye belirtti.

“MHP'li yetkililer cevap vermeli"
İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Kılıçaslan sözlerine şu şekilde devam etti: “Anlaşılıyor ki MHP’nin Ak Parti’ye diktiği milliyetçi gömleği AÇILIM zihniyetinden kurtulamamış bazılarına iyice dar gelmeye başlamış. Bir gün Bülent Arınç, bir gün İhsan Arslan ve son olarak da Bünyamin Bezci gibi içinde “Türk” olan her şeye alerji geliştiren kişilere gerekli cevabı bizden ziyade, sonsuza dek ortaklık kurdukları MHP’li yetkililer vermelidir. “ dedi.

“Gündeme taşınsın"
Kılıçaslan: “Ayrıca buradan bir kez daha teklif edelim. Daha önce ÇEKİMSER oy verdikleri Danıştay kararının uygulanması önergesini hemen TBMM gündemine taşısınlar ve hep birlikte EVET oyu verelim ve samimiyetlerini görelim. ”diyerek sözlerine son verdi