Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik politikası, Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu Başkanı Mirzehmet İlyasoğlu ve Yönetimi 3 gün önce tarihi Orhan Gazi Camisi önünde Doğu Türkistan için Anadolu Seferi organizasyonuyla bir araya gelerek imza kampanyası başlatmıştı. 

''Canımızı, malımızı ve her şeyimizi ortaya koyduk''

Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu Başkanı Mirzehmet İlyasoğlu ziyaret sonrası, Toplama kamplarında insanların her gün işkencelere maruz kaldığına, bu duruma sessiz kalındığına dikkati çekti.  İlyasoğlu, "Çin, tüm çıplaklığıyla Doğu Türkistan'da soykırım yapıyor. Çin'i tüm bu yaptıklarından dolayı kınıyor ve lanetliyoruz.

Diyoruz ki insanlık Çin'e teslim olmadı ve olmayacaktır. Doğu Türkistanlılar asla teslim olmadı ve asla olmayacağız. Doğu Türkistanlılar ve onlara ses veren insanlık, Çin'in bütün bu yaptıklarının hesabını er ya da geç soracaktır. Bunun için de canımızı, malımızı ve her şeyimizi ortaya koyduk, koyacağız." diye konuştu.

''İnsan hakları ihlali''

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Çin'in uyguladığı insanlık dışı uygulamalar konusunda her zaman yanlarında olduklarını belirterek, imza kampanyasına destek oldular.  Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Kılıçaslan: ''Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımızın haklarının gasp edilmemesi, asimilasyon yapılmaması gerektiği, eğitim kampları adı altında milyonlarca insanın tutuklu bulunmamasına ilişkin talepleri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve bizler her seferinde gerekli mercilere iletiyor. Burada bir insan hakları ihlali yapılıyor, evrensel hukuk kuralları çiğneniyor. Biz bunun karşısındayız. Doğu Türkistan’ın haklı davasının da yanındayız" dedi.