İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Netgaste yazarlarından Hamdi Yuluğ'un köşesinde yer alan yorumlarına istinaden açıklamada bulundu.  

Kılıçaslan açıklamasında, ‘’İktidar partisinin son haftalarda ülke gündemini fazlasıyla meşgul eden, kısa bir zaman öncesine kadar himaye ettikleri, memleketimizde binlerce kişinin katıldığı ve binlerce emniyet mensubunun koruması altında mitingler düzenlemesine izin verdikleri kişi ile İçişleri Bakanı ve Ak Parti milletvekilleri arasındaki kavgayı dikkatle izliyoruz. Bu kavgada kişilerin birbirine karşı hakaretlerine ve suçlamalarına taraf olmuyoruz ama şahit oluyoruz. Ayrıca karşılıklı suçlamaların soruşturulmasını, kişiler yüzünden devletin yüzlerce yıllık kurumlarının yıpratılmaması gerektiğini ve sorumluların emniyet ve yargı mensuplarının görevlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için istifa etmeleri gerektiğini söylüyoruz’’ dedi. 

Kılıçaslan, ‘’Ancak Sakarya yerel basınından bir takım yandaş yazarların, konudan kendilerine vazife çıkardıklarını, partimizi ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i itham eden ipe sapa gelmez ifadeler kullandığını görüyoruz. Ağzından çıkanı kulağının duymadığına kanaat getirdiğimiz Hamdi Yuluğ isimli Netgaste köşe yazarı, İçişleri Bakanı’na FETÖ ve PKK terör örgütleri tarafından bir operasyon yapıldığını söylemiş, İYİ Parti ve Sayın Genel Başkanımızı da sığ hezeyanları ile bu operasyonun destekçisi ve bir parçası gibi göstermeye çalışmıştır’’ diye ifade etti. 

Kılıçaslan, ‘’Hamdi Yuluğ’a ülkedeki birçok yandaş gazeteci gibi iktidar partisine yaranmak ve üç beş kuruş para kazanmak uğruna, meselenin hiçbir yerinde olmayan İYİ Parti ve onun değerli Genel Başkanı’na akla hayale gelmeyecek iftiralar atarken 100 defa düşünmesini tavsiye ediyoruz. Ayrıca bu iftirayı atarken, siyasi geçmişinden sebeple iktidar partisi ile yaşadığı sorunların ve Cumhurbaşkanına hakaret davasının etkili olduğunu düşünüyoruz. Son olarak aklınca bizleri, partimizi ve Sayın Genel Başkanımızı zan altında bırakacak, kendimize hakaret saydığımız iftiralarından ve gerçek dışı ifadelerinden ötürü Hamdi Yuluğ’a karşı yargı yoluna başvuracağımızı, iddialarını ispatlayamadığı takdirde gerekli cezayı alması için tüm imkanlarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz’’ diyerek sözlerine son verdi.