Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Hendek ve Adapazarı Taşkısığı'nda meydana gelen patlamalara da değinen Kılıçdaroğlu, iktidarı sert ifadelerle eleştirirken, Sakaryalılara da seslendi.

Kılıçdaroğlu, "Sakaryalıların da vicdanına seslenmek istiyorum. Artık gerçekleri görmeniz lazım. Devletin kimlere teslim edildiğini Sakaryalıların bilmesi gerek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle: 
Sakarya’da bir patlama oldu. 11 yılda 5 defa patlamanın olduğu fabrikada vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Sonra enkaz başka bir yere kaldırılıyor.

"FABRİKA SAHİBİNİ ARIYOR"
Orada da 3 askerimiz şehit oluyor. Asıl beni üzen nokta şudur. Bu ülkede Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan zat, ölen işçilerin ailelerini değil, fabrikanın sahibini telefonla aramasıdır.

"HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN HAKLARINI KORUYACAĞIZ"
Bu devletin temelinde acı ve gözyaşı vardır. Bu makama oturan her zat onların hakkını gözetmek zorundadır. Bu fabrikada iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışan bir arkadaşımız var. Bu kardeşimiz, benim dediklerim olmuyor diye 5 gün önce işten ayrılıyor. Ama kendisi hapiste. Biz hayatını kaybeden işçilerin hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Varsın onlar lale devrinde yaşasınlar, saraylarda otursunlar. Bir emeğin değerini sarayda yaşayanlar biliyor mu? Onların yaptıklarının bedelini 83 milyon olarak biz ödüyoruz. 

"GERÇEKLERİ GÖRMENİZ LAZIM"
Sakaryalıların da vicdanına seslenmek istiyorum. Artık gerçekleri görmeniz lazım. Daha cenaze kalkmadan patronu arayıp geçmiş olsun diyorsun. MÜSİAD toplanıp hemen ziyafetler düzenliyor. Bunlarda ahlak ve vicdan yok. Adalet duygusunu terazide tartan vicdandır. "