Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak TBMM Başkanlığı seçimi öncesi grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, seçim ve çoklu baro düzenlemesinin yanı sıra Hendek'te meydana gelen patlamayı da gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanları şu şekilde;
"Hendekte 7 vatandaşımız hayatını kaybetti. O insanlar fabrikada evlerine helal ekmek götürmek için çalışıyorlardı. Devlet ruhsat vermişti, günün 24 saati orada çalışılıyor ama siz önlem almıyorsunuz patlamalar oluyor ve insanlar hayatını kaybediyor.

"İNSAN ETİ YİYORSUNUZ"
Fabrikanın geçmişi temiz değil. Daha önce patlamalar oluyor ama o fabrikanın sahibi kimse, tekrar tekrar o fabrikayı açabiliyor. Fabrikanın sahibi Sakarya MÜSİAD Başkanı, daha cenazeler defnedilmeden ziyafet yemeği veriyorlar. Bir de bunu sosyal medyada paylaşıyorlar. İnsan eti yiyorsunuz siz insan eti. 

Erdoğan’ın patlamanın ardından aradığı ilk kişi, fabrikanın sahibi. “Nasıl olsa orada oyum var” diyor. Ama Sakaryalı dahi sahip çıkmasa orada ölenlere biz sahip çıkacağız. Ben onun siyasi düşüncesine bakmam, istediği partiye oy verebilir. Orada hakkı yenenlerin haklarını biz savunacağız çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. 

"ORTADA KAZA DEĞİL, CİNAYET VAR"
İlk gelen raporlar. Bu işletmelerle ilgili bir tüzük var. Tüzüğe uygun binalar uzak yapılmamış. Havalandırma sistemi yetersiz. Yangından koruma yönetmeliğine uyulmamış.Duvarların yanmaz ya da 12 saat dayanıklı yapılması gerekiyordu. İçişleri Bakanlığı konuşuyor, “Denetimleri yapıldı” nerede bu duvarlar nerede önlemler. Sen İçişleri Bakanı’ysan sana o temiz raporunu vereni bulur açığa alırsın. CHP’li belediye başkanı olsa hemen açığa alırdın. 
Ortada bir kaza yok ortada bir cinayet var."