Korkmaz; “Yirmi yılı aşkın bir süredir iktidarda bulunanlar tarımsal üretimde ve fiyatlarda bir denge tutturamamış her yıl üretimde ve fiyatlarda astronomik oralarda düşüş ve artışlar olmuştur” diye açıklamalarda bulundu.

PLANLI TARIMA GEÇİLMELİ VE FİYAT İSTİKRARI SAĞLANMALI

Ülke olarak tarımsal üretimimizi bir dengeye oturtamayışımız nedeni ile ülkede fiyat istikrarı sağlanamamış ve halkımız fiyatlar noktasında refaha ulaşamamıştır. Asıl mesele tüm dünyada olduğu gibi gelişmekte olan ülkelerde de tarımsal üretim miktarı ve fiyatlar üzerinde Dünya Bankasının düzenleyici bir rol oynamasıdır. Üreteceğimiz ürünün çeşidi, miktarı, ne kadarının devlet veya özel sektör tarafından satın alınacağı ve fiyatı üzerinde genel belirleyici unsur üyesi olduğumuz Dünya Bankası’dır. Bu faktör nedeni ile üretim miktarı tüm dünya ülkeleri dikkate alınarak bize bildiriliyor, fiyatta buna göre her yıl farklılıklar gösteriyor. Yapılması gereken ülke nüfusu dikkate alınarak üretim miktarı ve fiyatların bağımsız olarak tespitidir.

PANCAR ÜRETİMİNDEN VAZ MI GEÇELİM?

Sakaryamızı örnek verecek olursak; 1 dekar pancar üretimi için yapılan (gübre, çıkarma, nakliye, çapa, ilaç, tarla kirası, söküm, tohum, sürüm v.s) gider ortalama 2.457,00 TL. civarındadır. 1 dekardan elde edilecek ürün miktarı ortalama 7500 kg. olduğunu düşünürsek  7500 x 0,34 (destekler hariç) Krş : 2.550,00 TL. gelir elde edilecektir. 2.550,00-2.457,00 : 93,00 TL. dekar başına 93,00 TL.’lik bir kazanç için bu ülkede kimsenin pancar üretmeyeceği ortadadır. Aslında dolaylı olarak vatandaşlarımıza üretimi bırakın diğer tarımsal ürünlerde olduğu gibi tarım alanlarını terk edin denilmektedir.

HALKIMIZIN TOPRAKLA BAĞINI KESMEYİN

Basına yansıyan son bilgilere göre yakın gelecekte tüm dünyada kuraklık sorunu yaşanacağı ve buna bağlı olarak da kıtlık sorunu olacağı ortada iken iktidarların tarımsal üretimi teşvik edecek ve halkın tarım arazilerini terk etmemeleri için politikalar geliştirmesi gerekirken mevcut iktidarın yirmi yıldır tarımsal ürünlere verdiği zam oranları genel manada üreticiyi tatmin etmemekte ve açıkçası üretimi bırakın, arazilerinizi boşaltın, yabancılara satın yada müteahhitte verin denmek istenmektedir.

REFAHLI GÜNLER YAKINDIR

Tarımsal ürünlere tarihin en yüksek fiyatını 54. Cumhuriyet hükümeti ve onun Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan vermiştir. Geçen süreçte çiftçimiz mağdur edilmiş yüzü gülmemiştir. İnşallah Yeniden Refah Partisi’nin iktidarı ile tüm tarımsal ürünlerde olduğu gibi işçisi, memuru, emeklisi, çiftçisi halkımızın tüm kesimlerinin yüzü yeniden gülecektir.