MHP Adapazarı Belediyesi Meclis Üyesi Faik Günhan Sabahattin Zaim Bulvarında sıklıkla gerçekleşen trafik kazalarını gündeme getirip en kısa sürede önlem alınmasını talep etti.

O bölgede 2018 yılı içerisinde 1 adet ölümlü 39 adet yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar meydana gelmiş olup 87 vatandaşın yaralandığını, 2019 yılı içerisinde 35 yaralanmalı ve maddi hasarlı kaza meydana gelmiş olup toplamda 61 vatandaşın yaralandığını, 2020 yılı ilk yarısında toplamda 6 adet yaralanmalı kazada 15 vatandaşın yaralandığını ifade etti.

Son iki buçuk yılda ise gerçekleşen toplam 81 kaza kazada 163 vatandaşın yaralandığı, 1 vatandaşın ise vefat ettiğini belirtti. Bu yaralamalı ve ölümlü kazalar sonrası önlemler alınması gerektiğini belirten Günhan, Sabahattin Zaim Bulvarı'nda birçok kazanın olduğunu belirtirken Korucuk Karaman yolunun orta refüj yapısının, araçların kontrolsüz bir şekilde karşı şeride geçmesine elverişli olmadığını dile getirdi.

Yakın zamanda kuzey Marmara otoyol bağlantısının bulvara eklenmesi ile yoğunluk artacağını düşünen Günhan, yaşanacak kazalarda risk oranı yükseleceğini söyledi. Konu ile alakalı, il ve ilçe trafik şube müdürlüğü ile hareket edilmelisini ifadene eden Günhan, ''EDS sisteminin devreye sokulması, orta refüjün bariyer sistemi ile bölünmesi trafik ikaz tabela ve ışıklandırmalarında iyileştirme çalışmalarının yapılması vatandaşın can ve mal güvenliği açısından faydalı olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

MHP Adapazarı Belediyesi Meclis Üyesi Faik Günhan'ın açıklamaları şu şekilde;

* Şeker fabrikası kavşağı ile valilik kampüsü arasında 10 km uzunluğunda olan bulvarda, resmi rakamlara göre 2018 yılı içerisinde 1 adet ölümlü 39 adet yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar meydana gelmiş olup 87 vatandaşımız yaralanmıştır. 2019 yılı içerisinde 35 yaralanmalı ve maddi hasarlı kaza meydana gelmiş olup toplamda 61 vatandaşımız yaralanmıştır. 2020 yılı ilk yarısında toplamda 6 adet yaralanmalı kazada 15 vatandaşımız yaralanmıştır. Son iki buçuk yılda gerçekleşen toplam 81 kaza kazada 163 vatandaşımız yaralanmış, 1 vatandaşımız vefat etmiştir.

* Yakın zamanda meydana gelen kazada hayatını kaybeden eğitim camiamız çalışanlarından Hatice Öğretmen olayında olduğu gibi ölümlerin hastanelerde meydana gelmesi olayı adli vaka sınıfına taşıyıp ölüm oranını düşük göstermektedir. Verilerden de anlaşıldığı gibi, Sebahattin Zaim bulvarı trafik kazalarının çok sık yaşandığı bir güzergâh olup Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu hat ile ilgili birtakım önlemlerin alınmasının şart olduğunu düşünüyoruz.

* Bulvar mevcut haliyle, bölünmüş yol statüsünde olmasına rağmen orta refüj yapısının, araçların kontrolsüz bir şekilde karşı şeride geçmesine elverişli olduğu gözlemlenmektedir. Aynı zamanda kaza esnasında aracın karşıya geçmesini engelleyecek oto korkuluk bulunmamaktadır. Yakın zamanda kuzey Marmara otoyol bağlantısının bulvara eklenmesi ile yoğunluk artacağını düşündüğümüzde risk oranı yükselecektir.

* Konu ile alakalı, il ve ilçe trafik şube müdürlüğü ile hareket edilmeli EDS sisteminin devreye sokulması, orta refüjün bariyer sistemi ile bölünmesi trafik ikaz tabela ve ışıklandırmalarında iyileştirme çalışmalarının yapılması vatandaşın can ve mal güvenliği açısından faydalı olacaktır.

* Çözüme ulaşmak için Milliyetçi Hareket Partisi olarak konuyu büyükşehir meclisinde de dile getireceğimizi belirterek, belediye başkanımızın ve yüce meclisimizin konunu çözümüne yönelik desteğini talep etmekteyiz.