Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun Katlı Pazaryerine yönelik 4 maddelik dönüşüm teklifinin yankıları sürerken, konuyla ilgili Memleket Partisi Sakarya İl Başkanı Fatma Kurtuluş'tan eleştiri geldi.

Kurtuluş, "1 Kasım 2021 tarihli Adapazarı Belediyesi Meclis oturumunda belediye başkanı Mutlu Işıksu Katlı Pazar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sayın başkan; Katlı Pazarın orada 1998 yılında kararı verilen ve hali hazırda başkanı olduğunuz belediyenin imar planlarına işlenmiş olan 4 adet 7m lik yol var. Katlı Pazar esnafı köylü pazarını ana yola bağlayacak olan yolun açılması gibi son derece makul bir istek için defalarca size geldi umurunuzda olmadı." dedi.

Kurtuluş, "Daha resmi bir yolu yıllardır açamazken sekiz yüz elli civarı dükkana sahip özel bir mülkü oturduğunuz kürsüden yıkıp yeniden yapıyorsunuz. Buna kim inanır ? Üstelik bunu 12-13 ayda yapacakmışsınız. Bu söylem JET Fadıl söylemidir. Bu söylediğiniz sürede en iyi ihtimalle proje hazırlar ve hak sahipleriyle anlaşırsınız. Bu işin birde inşaat aşaması var." dedi.

Kurtuluş, "Sayın başkan belediyenizin resmi planlarında işli olan basit bir yolu açmaktan sizi alı koyan, aşamadığınız güç nedir veya kimdir? Sizki bir gecede belediye yanındaki alanı otoparka çevirdiniz. Katlı Pazarı yıkalım önerinizin bir adım ötesi madem bu işi yapıyoruz daha güzel, daha kapsamlı bir iş yapalım mı olacak? Böylece yıllardır il başkanınızın tüm ticari kaybını göz önüne alarak boş tuttuğu %100 ticari imarlı arsasının da içinde olduğu o adayı içine alacak daha büyük bir proje fikriniz, öneriniz mi var?" dedi.

Kurtuluş, "Açılmayan yolun il başkanınızın arsasını böldüğünü, bu yolun ısrarla açılmadığını, sacdan örülen Berlin Duvarı nı düşündüğümüzde sizin de çaresizliğinizi anlıyoruz. İl başkanınızın Pakistan’da bir yer benzetmesi yaptığı Katlı Pazar yerini gerçekten yenilemek istiyorsanız bedelini üstlenmeyi taahhüt ettiğiniz, kafanızdaki projeyi şimdiden hazırlayın. Bu esnafın önüne somut projeyle çıkın, hayal satmayın !" dedi.