Memleket Partisi Sakarya İl Başkanı Fatma Kurtuluş, Adapazarı Belediye meclisinde görüşülmekte olan bir imar değişikliği için rant iddiasında bulunmuş, Adapazarı Belediyesi ise bu iddiaları yalanlayarak tüm işlemlerin yasal olduğunu açıklamıştı. 

Adapazarı Belediyesi'nin konuyla ilgili bu açıklamasına Memleket Partisi Sakarya İl Başkanı Fatma Kurtuluş'tan cevap geldi. 

Kurtuluş açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Mutlu Işıksu’nun basın açıklamamıza karşı verdiği cevabı dün yerel basınımızdan takip etme fırsatı yakaladık. Öncelikle belirtelim ki Mutlu bey müsterih olsun biz kurucular kurulumuzla her daim birlikteyiz kendisinin kaygılanmasına sebep bir durum yoktur.

Mutlu bey Ak Parti belediyesi olarak kamunun ve vatandaşın yararını gözettiklerini belirtiyor. Bundan ancak sevinç duyulur ancak bizim söylediğimiz ve sorun olan yararını gözettiğiniz vatandaşların belli bir siyasi yakınlık içinde olanlar olmasıdır.

Daha önce de temizlik ihalesi ile ilgili sizinle fikir ayrılığı yaşadık neticesinde yine kamu yararı, hak hukuk açıklamaları yaptınız ama gelinen sonuç bizden önce 36 milyona verdiğiniz ihaleyi sonrasında 21 milyona verdiniz.

Konumuza dönersek yapılan imar uygulaması neticesinde aralarında husumet doğan iki vatandaşın ve bir inşaat firmasının işini çözmekte bu derece istekli olan Adapazarı Belediyesi bu istek ve azmini tüm vatandaşlar için de kullanmalıdır. Diğer imar mağdurları için kapanan kapılar belli kişilere açık olamaz. Eğer Mutlu bey ve yönetimi altındaki Adapazarı Belediyesi bu parselde inisiyatif alıp arabuluculuk yapıyorsa bunu imar uygulamaları sonrasında aralarında husumet oluşan, haksızlığa uğradığını düşünen herkes için yapacak. Kimseye torpil yapılmayacak. Yani adaletli olacak adaletli !

İmzaların eksik olduğu Sakarya Büyükşehir Belediyesi raporlarında da yazıyor zaten. Dolayısıyla çıkan haber sonrası tamamlayıp dosyaya koyduğunuz belgeleri en baştan beri varmış gibi anlatmak, bir kamera bir tripod karşısında dağılan o meşhur Ak Parti hizmet aşkı güzellemelerinizi kurtarmaya yetmeyecektir.

Yine Sakarya Büyükşehir Belediyesi raporlarında da yazdığı üzere şimdi savunmak zorunda kaldığınız düzenlemeye bir gerekçe bile yazamamış olduğunuz gerçeğini ne yapacağız?

Açıklamanızda yeşil alanın 48m2 artığını belirtmektesiniz. Tebrik ederiz bu 48 m2 belediyenizin çabasının bir karşılığı olsun. Ancak yine de bu 48m2 için bir önerimiz var. 02.09.2020 tarihli meclis oturumunun 2. Gündem maddesinde yerini değiştirdiğiniz park alanı 225m2 küçülmüştü ve bir dernek binasının olduğu yere kaymıştı ya bu 48m2 yi o yeşil alanın eksiğine sayın.

Sayın Mutlu bey biz inandığımızı söylemekten geri durmayacağız, sizde buna makamda olan kişi olarak alışmak zorundasınız. Bununla birlikte şehrin yararına olacak her adımda da (mevcut belediye binası arsasında olduğu gibi) hem yanınızda oluruz hem de önerilerimizi sunarız. Örneğin neticelenmek üzere olan Adapazarı merkezi ile ilgili kentsel dönüşüm önerilerimizi de hem kamuoyu ile hem de sizinle de paylaşacağız. Yinelemek isteriz ki biz yanlış olduğunu düşündüğümüz her iş ve işleminizi eleştireceğiz bunu bir tartışmaya dönüştürmek veya faydalanmaya çalışmak sizin tercihiniz. Biz her ikisine de hazırız."