Salgınla beraber başlayan pandemi sürecince, Türkiye sert önlemler alarak virüsün yayılma hızını düşürmeye çalışıyor. Ancak uzun zamandır devam eden kısıtlamaların sonucunda hizmet sektörü büyük bir darbe aldı. Kiralarını ve çalışanlarının ücretlerini dahi ödeyemeyecek duruma gelen işletme sahipleri, restoran ve kafelerin yeni tedbirler altında açılmasını, müşterilerin HES kodu ile alınmasını istiyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, AK Parti’nin kongrelerini yaptığını dile getirerek, restoran ve kahvelerin bir an önce yeni tedbirler ışında açılması gerektiğini ifade etti.

“HİÇ GELİRLERİ OLMAMASINA RAĞMEN VERGİLERİ İSTENİYOR”
Pandemi sürecinin iyi yönetilmediğini dile getirerek, esnafın geliri olmadan kirasını, vergisini ödemeye çalıştığını dile getiren İl Başkanı Keleş, “İçinde bulunduğumuz süreç, hükümet tarafından iyi yönetilemedi. Koronavirüs salgınının başlangıcında uygulanan tedbirler yaz ayının gelmesiyle beraber, turizm endişesi ile kaldırıldı. O zamanlar inanılmaz derecede düştüğü dile getirilen vaka sayıları, tedbirlerin gevşetilmesiyle, aradan geçen 3 ay gibi bir sürede 10 bin gibi endişe verici bir sayının üzerine çıktı. Sonunca da hükümet yeniden kısıtlamalara başvurarak lokanta, restoran, kahvehane, kıraathane gibi mekanları kapattı. Peki şimdi bu mekanlar ne durumda? Ben söyleyeyim kan ağlıyorlar. Her an kocaman bir sektörün kapanışını seyredebiliriz. Hiç gelirleri olmamasına rağmen vergileri isteniyor, kiraları isteniyor, faturaları isteniyor. Faizle pandeminin başında verilen geri ödemeli yardımların da ödeme zamanı geldi. 3 aylığına açıklanan bin lira tutarında yardım ise yanan bir evin içine atılan bir bardak sudan farksız” dedi.

“AK PARTİ KONGRELERİNİN YAPILMASINDA SORUN OLMUYOR”
AK Parti’nin kongrelerine devam ettiğini ifade eden Başkan Keleş, “Hiçbir toplu etkinliğe izin vermiyorsunuz. Sakaryaspor kongresini ertelediniz, Baro seçimleri ertelediniz ancak AK Parti Kongrelerinin yapılmasında bir sorun olmuyor. Sakarya’da gerçekleşen kongrede yüzlerce AK Partili isim bir araya gelip, ‘her şey yolunda’ diyebiliyor, pandeminin en can alıcı noktasında AK Partili isimler bin küsur katılımcıyla renkli düğünler yapabiliyor da bugün can çekişen bu insanlar neden yeni tedbirlerle beraber işletmelerini açamıyor? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE YURTTAŞINIZIN SESİNE KULAK VERİN”
Tedbirlerin üst seviyede olduğu yeni uygulamalarla mekanların açılabileceğini dile getiren Keleş, “Maske dağıtımında çuvalladınız, o zaman yüksek sesle dile getirdiğimiz, ‘tedbirleri uzatın, 15 günlük kapanma uygulayın, ilerleyen zamanlarda daha büyük sonuçları olur’ ifadelerimize önem vermediniz, esnafa, vatandaşa gülünç yardımlar yaparken, Afrika ülkelerine milyonlarca lira değerinde yardım yaptınız, aralık ayında başlayacak dediğiniz aşılama 1 buçuk aydır başlayamadı. En azından şimdi doğru bir adım atın ve hijyen tedbirlerinin en üst seviyede olduğu uygulamalar ile lokanta, restoran, kahvehane, kıraathane gibi işletmeleri açın. Bu insanların dayanacak gücü kalmadı. Sakarya’da hangi esnafımızın, işletmecimizin kapısını çalsak, bin ah işitiyoruz. Bir an önce yurttaşınızın sesine kulak verin” şeklinde konuştu.