BBP’li Karasu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, evinin bahçesinde Karasulu gazetecilerin katılımı ile bir basın açıklaması düzenledi. 

Belediyeye verdiği önergelerden bahseden Çatalbaş Karasu Belediyesi'nin son 2 yılda yaptığı ihalelerin büyük çoğunluğunun şaibe barındırdığına dikkat çekerek; “ Açılan ihaleye birer kişi giriyor ve kazanıyorsa bu ihale değil adrese teslim ihaledir. İllaki hizmet ihtiyacı vardır. Fakat bu şekilde ihale olmaz. Şeffaf olunmaz" dedi.

Karasu'da yaklaşık 7 bin kişinin oyunu alarak Belediye Meclis Üyesi olduğunu aktaran Çatalbaş, "Önce bana oy veren 7 bin kişinin daha sonrada Karasu'nun hakkını savunmak zorundayım bu nedenle 4 adet önerge ile Karasu Belediyesine soru sordum... İmar ve yeşil alan konusunda da, personel alımı ve listesi konusunda da bana verilen cevaplar o kadar komik ki ilk okul çocuğu verilen cevaplara güler" dedi.

Çatalbaş; ‘2019-20 yıllarında asfalt alım ihalesi, bordür ve bordürmatik alım ihalesi, beton alım işleri ihalesi, akaryakıt ve madeni yağ ihalesi yapıldı mı? Yapıldıysa kaç adet firma katıldı? 2019-20 yıllarında belediye, kaç adet doğrudan temin ile iş yapmıştır? Yapılan ve yaptırılan işlerin isimleri ve miktarlarının yazılı bildirilmesine’ yönelik olduğunu söyleyen Çatalbaş, şunları söyledi: "Yapılan hizmetlere değil, yapılma şeklinde ve ödeme yöntemlerine ve ödemelerinin halktan saklanmasına karşı olduklarını ifade eden Çatalbaş, “Lastik alım ihalesine giren bir kişi. Madeni yağ alımı ihalesine giren bir kişi. Bir milyon liralık mekanik malzeme alım ihalesine giren kişi sayısı bir. 535 bin liralık bordürmatik ihalesine giren bir kişi. 1 milyon 610 bin liralık hazır beton ihalesine giren kişi sayısı da bir. Sıcak asfalt ihalesine giren bir kişi. Tanesi 10 bin 630 liradan 3 milyon 393 bin 880 liralık aydınlatma direği alınmış 319 adet, ihaleye giren kişi sayısı yine bir. Bunlar ihale değil adrese teslimdir” şeklinde konuştu.