AK Parti iktidarının eski bakanlarından Ali Babacan'ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) il ve ilçe teşkilatlanma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı da belirlendi.

Deneyimli siyasetçi Mehmet Erdoğan, DEVA Partisi'nin Sakarya Kurucu İl Başkanı oldu. Ankara'ya giderek Genel Merkezde görevi resmen alan Mehmet Erdoğan, yetki belgesini Parti Başkanı Ali Babacan'ın elinden aldı.

Partiden yapılan açıklamada, "DEVA Partisi Sakarya Kurucu İl Başkanı Mehmet Erdoğan’ı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Partimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun." ifadeleri kullanıldı.

Sakarya siyasetinin yakından tanıdığı Mehmet Erdoğan, daha önce 3 dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı yapmıştı.

MEHMET ERDOĞAN KİMDİR?
1961 yılında Düzce’de doğdu.

İlk ve ortaöğrenimini Sakarya’da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

1985 yılından bu yana kendi şirketini yönetmekte.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Sakarya Birinci ve İkinci Organize Sanayi Bölgeleri’nde Kurucu Müteşebbis görevlerini üstlendi. Adapazarı Belediyesi’nde Belediye Meclis Üyeliği yaptı.

Evli ve iki çocuk babasıdır.