// Zeynep Eda Ateş’in haberi //

Kısa adı DEVA olan Demokrasi ve Atılım Partisi Sakarya 1. Olağan Kongresi Erenler İlçesi’nde bulunan Premier Inn Hotel saat 15.30 başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından oluşturulan divan ile birlikte kongre başlarken, Genel Başkan Ali Babacan ayakta alkışlanarak salona girdi. Siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra çok sayıda partili ve davetlinin katıldığı il başkanlığı kongresinde ilk sözü DEVA Partisi Sakarya kurucu İl Başkanı Mehmet Erdoğan aldı.

Erdoğan, “Milletimizin gönlündeki partiyi sizler kurdunuz. Farklı ideolojilerden, inançlardan, siyasi geleneklerden, bugüne kadar siyasete hiç girmemiş toplum kesimlerinden kişilerin oluşturduğu teşkilatlarımız farklılıklarımıza, birbirimizin farklılıklarına saygı göstererek ve farklılıklarımızı bir yana bırakarak ortaya koyduğumuz gelecek vizyonuna sahip çıkarak Türkiye’nin dört bir yanına Deva Partimizin tabelalarını astık” dedi.

Pandemi kurallarına uygun olarak yapılan kongrede kürsüye çıkan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın gündeminde hükümet vardı. Coşkulu kalabalığa seslenen Babacan, “

İki senedir hazinenin başında olup sonra bir küçük mesajla ortadan kaybolmak diye bir şey olur mu? Bu nasıl bir sorumsuzluktur? Ortadan kaybolmakla kurtulamazsınız. Bu milletin ödediği bedel, birilerinin ortadan kaybolmasıyla kalkmıyor. Bu millet size ülkenin tapusunu vermedi. Yaptığınız her işlemin, imzaladığınız her evrakın sorumluluğunu taşıyorsunuz. Birilerini gözden kaçırarak topluma olan biteni unutturamazsınız” dedi.

Babacan, “Dün Sayın Erdoğan, partisinin genel başkanı şapkası başındayken, “hukuk devleti ilkesi”ni hatırlattı. Adeta bizim açıklamalarımızdan kopya çekmişler. Sanki hukuku çiğneyen kendileri değil! Kopyayı da eksik çekmişler. Bizim asıl nüshamızda hukuksuzluğu kimin yaptığı açıkça yazıyordu, o kısmını söylemiyorlar. Hukuk gerekiyor ama hukuku katleden kim?” diye konuştu.

Babacan, “Haydi, hukuka uymaya, şeffaflığa başlayın: İhale mevzuatını değiştirin. İhaleleri şeffaf yapın. 180-190 defa bir kanun değişir mi? Üstelik bir istisna maddesiyle büyük projeleri yapılıyor. Serbest yarışma yok. Kimlerin vergi borçlarını niye sildiniz? Açıklayın şeffafça. Varlık Fonu‘nu neden kurdunuz, oraya hangi şirketleri kattınız? Neden denetimsiz bıraktınız? Niçin bu fonu 63 Milyar TL borca batırdınız?” dedi.

Babacan, “Daha dün Cumhurbaşkanı, kendi partisinin kaderi ile ülkenin kaderinin aynı olduğunu söyledi. Bu nasıl bir anlayıştır? Bu ülke sizden de sizin partinizden de büyüktür. Bu milletin nice çalışkan, fedakar evlatları var. Bu milletin liyakat sahibi nice gençleri var. Dürüst ve işini bilen nice insanımız var. Sizden de partinizden de daha iyi yönetirler bu ülkeyi! Hiç merak etmeyin, gözünüz arkada kalmasın. Bu halk emaneti bize teslim etsin, ülkenin kaderinin bu olmadığını görün. “Biz batacaksak bu ülke de batsın” diyerek, bu milleti tehdit ederek bir yere varamazsınız” dedi.

Kendisini dinleyen kalabalığa seslenen Babacan şunlara kaydetti, “Kimseyi geçmişin karanlık günleriyle, karanlık güçleriyle korkutmaya çalışmasınlar. DEVA Partisi, ifade özgürlüğünün de inanç özgürlüğünün de teminatıdır. DEVA Partisi, hakların pazarlığını kimseyle yapmaz Vatandaşlarımızın kazanılmış hakkına kimse göz dikemez! Biz geçmişin karanlık günlerini tarihin çöp sepetine attık. Geçmişin zulmünü geçmişe gömdük. Mazlumken zalim olmadık. Adaletten, haktan, hukuktan şaşmadık. Kimsenin kendisini öz vatanında garip, öz yurdunda parya hissetmesine de müsaade etmeyeceğiz”

Genel Başkan Babacan’ın konuşmasının ardından oylamaya geçildi.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Ercan Başnuh, Ahmet Bayrak, Burak Atilla Vatansever, Murat Durka, Cüneyt Demir, Serap Barın, Cüneyt Hızal, Ahmet Kurt, Burhan Girdap, Rasim Biryan, Alparslan Gürses, Melike Seçgin, Erdinç Öztürk, Selçuk Taşdemir, Ali Berke, Güvenç Cengiz, Aslı Kaymakçı, Nurullah Horozoğlu, Volkan Terzioğlu, İlhan Sarı, Orhan Sinan Dural, Alkan Kaya, Gamzegül Topçu, İlhan Adıyaman, Süha Dinç, Ömer Faruk Zengin, Ahmet Özkan, Hande Paşo Taşkın, Cem Kapankaya, Gürkan Darol, Keramettin Gür, Gökhan Çatalbaş, Barış Muzoğlu, Hayrinisa nur Gökçe Dursun, Gökhan Bölükbaşı, Bahar Bekler, Gülçin Uluğ, Sinan Egemen Çitçi, Mustafa Cihan Çakır, Cemal Ercebeci

İL DİSİPLİN KURULU

Savaş Giyer, Berat Ad, Meryem Kılıçarslan, Mehmet Oğuzhan Kılıç, Emre Salihoğlu.

KONGRE DELEGELERİ

Mehmet Erdoğan, Ercan Başnuh, Ahmet Bayrak, Burak Atilla Vatansever, Murat Durak, Serap Barın, Aslı Kaymakçı, Melike Seçgin, Ömer Aktaş, Sinan Karabaş, Abdullah Çatalbaş, Fatin Güdü, Cemal Kamışoğlu, Yakup Kotaman.

YÖNETİM KURULU YEDEK

Kerem Resul Ballı, Ziya Kural, Yakup Gönül, Harun Aslan, Tuncay Sağbutundu, Emine Karapınar, Aziz Abanoğlu, Erva Beril Seçgin, Süleyman Serdar Özküler, Sümeyye Özge, Betül Beker, Ozan Önçel, Hayrullah Kaya, Kadir Kaba, Serdar Danç, Gökhan Yalçın, Babür Cihan Dinçer, Abdüssamet Özbartın, Barbaros Kocatürk, Ercan Bakırtaş

DİSİPLİN KURULU YEDEK

Oğuzhan Kamışoğlu, Abdulhamit Ergün, Süleyman Özdemir