Memleket Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Ali Sarı ve heyeti siyaset oluşturma dileğinin ilk adımı olarak Yağcılar, Yahyalar, Yenigün, Orta mahalle muhtarlarını ziyaret etti.

"MUHTARLARIMIZ BELEDİYE MECLİSLERİNDE TEMSİL EDİLMELİ"

Konuyla ilgili olarak Adapazarı İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İnanıyor ve açıklıyoruz ki siyaset üretmenin, halkı anlamanın anahtarı olduğuna inandığımız muhtarlarımızın hem yanındayız hem de gücümüz yettiğince destekleyicisiyiz. Özellikle şehrimiz gibi büyükşehir belediyesi olan kentlerde sorumlulukları azalmadan (hatta arttığı halde) yetkileri tırpanlanan muhtarlarımızın sorumluluklar altında ezildiğini görmekteyiz.

Yerinde yönetim ilkesi çerçevesinde Memleket Partisi programımızda da açıkça belirtildiği üzere inanıyor ve istiyoruz ki belediye meclislerinde muhtarlar temsil edilmeli. Bunun için ilçe başkanlığımıza göre her belediyenin seçilen meclis üyesi sayısının belli bir oranında o belediye sınırlarındaki (aynı seçimde seçilen) muhtarlardan yine muhtarların kendi seçeceği muhtar temsilcisi meclis üyeleri olmalıdır. Türk siyaseti bunu başarmalıdır." ifadelerine yer verildi.