Memleket Partisi Sakarya İl Başkanı Fatma Kurtuluş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.

Başkan Kurtuluş'un işte o açıklaması;

"Memleket Partisi olarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem Yüce’nin belediye meclisindeki konuşmasını hayret ve esefle takip ettik. Bir muhalefet partisi il başkanının belediyenin bir icraatını eleştirmesini ve bir yerel gazetenin de bunu haberleştirmesini anlamsız ve aşırı bir tepkiyle karşılaması nereden bakarsanız bakın izaha muhtaç garip bir olaydır. Velev ki eleştiri hatalı olsa bile !

Ekrem bey belediyeniz 2020/330978 İhale Kayıt no ile çıktığı “SBB UNKAPANI MEYDANI ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE YERALTI ŞADIRVANI YAPIM İŞİ” ihalesi kapsamında yüklenici firma ile 17.Ağustos.2020 tarihinde sözleşme imzalıyor ve işin 02.Mart.2021 tarihinde bitirilmesi öngörülüyor. Ancak tarihler 2021 Ekim ayı olmasına rağmen halen bitirilmiyor. Muhalefet partisi il başkanı da size bu ihaleyle ilgili eleştiride bulunuyor.

Eleştirideki yanlışlara haksız bulduğunuz yönlere cevap vermek en doğal hakkınız kaldı ki bizce de ihaledeki sorun Büyükşehir’in parasının olmaması değil ülkenin kötü yönetilmesi sebebiyle inşaat maliyetlerinin fahiş şekilde artması ve yüklenici firmanın ihaleyi aldığı fiyatla zarar eder duruma gelmesi ancak ilginç ses tonlamanız ve vurgulamalarınızla gergin ruh halinizle kendinizi düşürdüğünüz durumun farkında olmadığınız da çok belli. Bununla beraber bizzat kendi açıklamanıza göre işin %64ü bitmiş ama %67,1 hakediş yapılmış. Bu bile başlı başına bir haberdir dahası soruşturma sebebidir.

“Attığı her adımın, her kuruşun hesabını bilen, planlayan, programlayan ciddi bir mühendisim, her şeyi biliyorum, yılların mühendisiyim, yılların proje adamıyım” diyorsunuz. Kendinizi anlatmanıza gerek yok sayın Yüce, Sakarya sizi gayet iyi tanıyor; Yarıda bıraktığınız Erenler belediye başkanlığından, 85 milyon nüfusunun tamamı çay içen bir ülkede ÇAYKUR’u zarar ettirme başarınızdan, meşhur “Gabak Evi” nizden, her ay iki üç yerden maaş alıp halk edebiyatı yapmanızdan sizi tanıyoruz. Tüm bunların yanında siz asıl kendinizi birde kendi partililerinizden dinleseniz o gururunuzdan eser kalmaz buna inanın !

Lafın özü sayın Ekrem bey, icra makamı olarak muhalif partilerin eleştirilerine katlanmayı bileceksiniz, eleştiriler hatalı eksik bile olsa bulunduğunuz koltuk bunu gerektiriyor. Gözümüzün önünde gerçekleşen bu olaydan hareketle buradan uyarmak isteriz ki Sakarya yararına olan projelerinizde size destek olacağımız gibi eleştiride bulunacağımız zamanlarda da bu tarz tavırlarınızı asla kabul etmeyeceğiz, etmiyoruz."