Partinin kurucular kurulunu genel merkezin onayına sunan Memleket Partisi Sakarya İl Örgütü'nde İl Başkanı Fatma Kurtuluş, ilk açıklamasını yaptı.

Kurtuluş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Memleket Partisi olarak kuruluşumuzu 17.05.2021 tarihi itibariyle gerçekleştirdik. Sakarya il örgütü olarak da kurucular kurulumuzu genel merkezimizin onayına sunduk. İlk açıklamamızı hazırlıkları bitme aşamasındaki il başkanlığımızda kurucular kurulumuzla yapmayı düşünüyorduk ancak birazdan açıklayacağımız konu sebebiyle Sakarya ile kurucularımızı buluşturacak toplantımız ve 01.06.2021 tarihli Adapazarı Belediyesi Meclis toplantısı öncesinde bu açıklamayı yapmak zaruri bir hal almıştır.

"UYARDIK HAKLI ÇIKTIK"
Üzülerek görüyoruz ki 1,5 yıl önce yaptığı temizlik aracı kiralama ihalesi sebebiyle eleştirdiğimiz Adapazarı Belediyesi belki de Adapazarı’ndaki muhalefet eksikliğinden aynı tas aynı hamam devam etmekte. O zamanda 2019 model yılı olanları 21 milyon TL ye alınabilecek araçların 2017 modellerini 3 yıllığına 36milyona kiralıyorsunuz, bu kabul edilemez dedik. Yapılan ikinci ihalede kiralama tutarı 21 milyona indi 15 milyon belediye kasasında kaldı.

Bugün geriye baktığımızda SATINALMA YÖNÜNDEKİ sözümüz dinlenseydi artan araç bedelleriyle belki de bu araçlar bedavaya gelecekti.

"YİNE ADAPAZARI BELEDİYESİ YİNE RANT"
11/05/2014 tarihli 1/5000’lik imar planına göre bugün ki açıklamamızın temelini oluşturan;

4643 ada 2 nolu parsel “Konut Alanı”

4734 ada 1 nolu parsel ile 4644 ada 1 nolu parsel arasındaki numarasız parsel ise “Park Alanı” dır.

26.11.2019 tarihli 25037 sayılı vatandaş dilekçesi ile bu iki parselin 1/5000’lik planlarının değiştirilmesi Adapazarı Belediyesi’nden talep ediliyor. Ama dilekçede gariplikler var şöyle ki;

Dilekçede tüm hak sahiplerinin muvafakati, imzası yok, yani imzalar eksik.

Dilekçede vekaleten imzalar atılmış ancak vekaletname sunulmamış. Muhtemeldir ki imzalar habersiz atılmış.

Ama Adapazarı Belediyesi suç işliyor ve bunların hiçbirini umursamıyor, eksikleri tamamlayın demiyor, değişiklik talebini hemen kabul ediyor ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne sunmak üzere imar değişikliği teklifi hazırlıyor.

Yapılan talep hayatın olağan akışına aykırı bir talep. Dilekçeye göre vatandaş konut imarlı olan arsasının park olmasını istiyor. Park olan komşu numarasız parselin ise konut alanı olmasını istiyor. ( Bunun sebebi 01.06.2021 Adapazarı Belediye Meclis gündeminde ortaya çıkacak)

"GEREKÇE YAZMAYA BİLE GEREK DUYULMAMIŞ"
Talep 28.02.2020 tarihli yazıyla, gerekçe yazmaya bile ihtiyaç duyulmadan, Adapazarı Belediyesi tarafından Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bildiriliyor. 09.03.2020 tarihli Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis oturumunda konu imar komisyonuna havale ediliyor.

Hem talebe gerekçe sunulmadığı hem de imzalardaki eksiklik Büyükşehir’in 14.05.2020 tarihli komisyon raporuna da yansıyor. Ama komisyon da bunları göre göre talebe onay veriyor. 08.06.2020 tarihli meclis oturumunda talep edilen imar değişikliği OY BİRLİĞİ ile kabul ediliyor. Bu kabul Sakarya Büyükşehir Belediyesinin 24.07.2020 tarihli yazısı ile Adapazarı Belediyesine bildiriliyor.

Talepteki garipliğin arkasındaki sebepleri bir yana bırakarak sadece dilekçedeki imza eksiklerini ve sunulmayan noter vekaletleri sebebiyle sahte konumuna düşen, başkası yerine atılmış imzaların varlığını göre göre bu işlemleri yapan tüm belediye personelleri ve meclis üyeleri en hafif haliyle bir savcılık soruşturmasına konu olması gereken bir vurdumduymazlığın sorumlusudurlar.

Kararın Adapazarı Belediyesine bildirilmesinden sonra talebe ve karara uygun olarak Adapazarı Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından 1/1000 lik imar planlarında

4643 ada 2 nolu parsel “Park Alanı”

4734 ada 1 nolu parsel ile 4644 ada 1 nolu parsel arasındaki numarasız parsel ise “Konut Alanı” olarak işlenerek

02.09.2020 tarihli Adapazarı Belediyesi meclis toplantısında meclis onayına sunulmuş ve meclis tarafından imar komisyonuna havale edilmiştir. Komisyon 29.09.2020 tarihinde OY BİRLİĞİ ile imar değişikliğini kabul etmiştir. Komisyon raporu ve talep 05.10.2020 tarihli Adapazarı Belediyesi Meclisi meclis oturumunda ise sadece bir üyenin çekimser oy vermesiyle OY ÇOKLUĞU ile kabul edilmiştir.

"SİZİNKİSİ BİR RANT HİKAYESİ"
Aradan zaman geçmiş ve daha önce “bizim arsamızın imarını konuttan parka, komşu parselinkini de parktan konuta çevirin” diyen gayrimenkul sahipleri 18.05.2021 tarihinde (Adapazarı Belediyesi internet sitesi 01.06.2021 tarihli meclis gündemi sayfasında da görüldüğü üzere) Arif Nuri BAYRAMOĞLU, Dursun BAYRAMOĞLU ve Erok Yapı Mühendislik San. ve Tic. Ltd. Şti. imzalı dilekçe ile daha önce imarı parka çevirmek için başvurulan arsayı BELEDİYENİN UYGUN GÖRECEĞİ bir arsayla değiştirmek istediklerini belirtmişlerdir.

PEKİ BELEDİYE SİZCE HANGİ ARSAYI UYGUN GÖRMÜŞ OLABİLİR ?

BİR TAHMİNİNİZ VAR MI?

EVET BİLDİNİZ, BELEDİYE DAHA ÖNCE aynı şahısların talepleri doğrultusunda “park” iken “konut” alanına çevrilen 4734 ada 1 nolu parsel ile 4644 ada 1 nolu parsel arasındaki eski numarasız parsel, yeni haliyle 5127 ada 1 parseli takas için uygun görmüştür.

Evet 01.06.2021 tarihli mecliste bu konu için Belediye Başkanına ve Encümene yetki istenecek. Adapazarı Belediye Meclisi’nde imar iş ve işlemlerini iyi bilen sayın Tömekçe başkanlığındaki AKP grubu ve Cumhur ittifakının diğer ortağı MHP grubu gönül aksini istese de muhtemeldir ki bu değiş tokuşa izin verecektir. Ancak hiç olmazsa İYİ Parti ve CHP temsilcilerinin bu yanlışa hayır demelerini talep ediyoruz."