HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Bir dizi ziyaret için Sakarya'ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tarihi Uzunçarşı'daki dükkanları tek tek gezerek, esnafların sorunlarını dinledi.

Vatandaşlarla da bir araya gelen Akşener, daha sonra gündeme dair Halk54.com'a özel açıklamalarda bulundu. 

"YAZIKTIR, GÜNAHTIR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda “Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan. Alınan kararları görüyoruz” sözlerinin hatırlatılması üzerine Akşener, "Katiyen cevap vermem bunlara. Asıl mesele esnaflarımızın sorunları. Yazıktır günahtır." dedi.

"GENÇLER İŞE GİRENE KADAR BORCA FAİZ YAPMAYIN"
Öğrencilerin öğrenim kredisi borcuyla ilgili konuşan Akşener, "Ben muhalefet partisinin genel başkanıyım, seçmen bana dedi ki; vatandaşın avukatı ol kardeşim. İktidar görevini vermiş olsaydı seçmen diyecekti ki; bütün bu dertleri çöz. Öğrencilerin KYK borçları var. Öğrenci diyor ki; 13 bin lira aldım, şimdi çıktı 20 bin liraya. Çocuklar söyledi bunu. Binlerce gence soruyorum işin var mı diye 'hayır yok' diyor. Bari işe girinceye kadar faiz yapmayın." dedi.

"7 TRİLYON DOLARLIK PAZARA TEKME ATTILAR"
Akşener, "Türkiye çok iyi bir ülke, şartları iyi, toprağı iyi. Biz şimdi Suriye ile kavga, onunla kavga, bununla kavga... Ne oldu şimdi? Ekonomik coğrafyada 7 trilyon dolarlık pazara tekme attılar. Ben bugünki grup toplantımda söyledim, söylerken içim acıdı. Türkiye'nin, dünyanın 16 yılda en fazla kamu ihalesi almış malum muteahhitlerden biri vergi rekortmenleri sıralamasında en sonda. Ayıptır. Tarım için bütçeye 22 milyar TL koyuyorsun, o 5 müteahhite ödemek için 30 milyar lira koyuyorsun. " ifadeleriyle sözlerini noktaladı. 

"VİCDANI BİRŞEY DEĞİL"
Grup toplantısının canlı olarak yayınlandığı TBMM TV de Doğu Türkistanlı kadının kürsüye çıkması üzerine televizyon kanallarında yayının kesilmesiyle ilgili konuşan Akşener, "Milletin sesini orda keserler, burada kesemezler. O çok vicdani bir şeydir. O kürsülerin esası sizlersiniz, biz vekiliyiz. Dolayısıyla o kürsünün aslı millet. Benimkini kesseler o kadar problem değil ama sahibini keserseniz onun da cevabını yarın alırsınız" dedi.