Bülbül, başta etken seçim tartışmaları olmak üzere milletvekili transferinin engellenmesi yönünde bir çalışma yapıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Bülbül canlı yayınlanan programda: "Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin milletvekili transferleri konusunu sürekli gündeme getirmesi demokrasimiz açısından hiç hoş olmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisinin milletvekili transferlerinin önüne geçilmesi konusunda herhangi bir kaygısı yoktur. Cumhur ittifakının da böyle bir kompleksi yoktur. Biz reaksiyoner faaliyet içerisinde yer almıyoruz. Oranları yüzde 1’in üzerinde olmayan yapıların önüne geçmek gibi bir derdimiz yok.
MHP’den Ya da AK Parti’den erken seçime ilişkin herhangi bir açıklama olmamıştır. Devletin mücadele ettiği konulara bakın, etken seçim iddialarını ortaya atanların gündemine bakın. Devlet neyle uğraşıyor bu muhalefet neyle uğraşıyor. Türkiye’nin böylesine ciddi konularla mücadele ettiği bir dönemde böyle etken seçim konularını gündeme getirmek çok yanlıştır.

MESLEK ODALARINA SEÇİMİ

Sadece barolarla ilgili değil meslek odalarının seçilmesiyle ilgili olarak düzenleme yapılması kesinlikle gerekmektedir. MHP olarak bizde değerlendirmeler yapıyoruz. Bu yapıların demokratikleşmesi gerekmektedir. AK Parti’nin yapacağı çalışmayı gördükten sonra MHP grubu bizde görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim derdimiz küçük hesaplarla milletvekili transferinin önüne geçmek değildir. Altı maddelik bir siyasi etik prensipleri üzerine, daha geniş bir değerlendirme yapıyoruz. Siyasi etik değerlendirmemizi sadece milletvekili transferinin engelleme çabası olarak değerlendirmek son derece yanlıştır, böyle bir şey yok. Bizim derdimiz siyaseti etik ilkeler çerçevesinde değerlendirmektir." diye konuştu.