Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 salgınının ekonomik anlamdaki olumsuz etkilerini azaltmak adına bir önceki kabine toplantısı sonrasında esnafa 3 ay süreyle 1000 lira hibe, basit usule tabi esnafa da büyükşehirlerde ayda 750 lira, diğer illerde 500 lira kira desteği sağlayacaklarını açıklamıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, pandemiden dolayı zor günler geçiren yerel esnafa sahip çıkılması konusunda çağrıda bulundu. Akar, vatandaşların yerel esnaflardan alışveriş yapmaları gerektiğini söyledi.

Akar yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın covid19 salgınının ekonomik anlamdaki olumsuz etkilerini azaltmak adına bir önceki kabine toplantısı sonrasında açıklamış olduğu kararları hepimizin malumudur.

Bu kararlar çerçevesinde gelir kaybı desteği olarak üç ay süreyle ve hibe şeklinde ayda 1000 TL esnaf destek ödemesinin yapılacağı, ayrıca iş yerinde kiracı olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 TL, diğer illerde ise 500 TL kira desteği sağlanacağı ve bir çok sektörde KDV ile stopaj indirimlerinin süresinin 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılacağı ilan edilmiştir.

Alınan destek kararları esnaflarımızı olumlu yönde etkileyecek olup bu hususta bizlerde destek verebilir, sosyal ve ekonomik hayatımızda vazgeçilmez yeri olan küçük esnaflarımızın geçirdiğimiz bu zor günlerde ayakta kalabilmesi adına bizlerde katkı sağlayabiliriz.

Alışveriş tercihlerimizi mümkün mertebe çevremizdeki kasabımızdan, manavımızdan, bakkalımızdan velhasıl ahi evran kültürümüzün günümüzdeki temsilcileri olan küçük esnaflarımızdan yana kullanarak onlara desteğimizi gösterebilir ve böylece şehir ekonomisine katkı sağlayabilir, zor günlerin yükünü birlikte hafifletebiliriz.

Bu itibarla bir an önce covid19 salgınının sona ererek sağlıklı günlere kavuşmamızı ve alın teri ile çalışarak helal rızkın peşinde koşan tüm esnaflarımızın hayırlı ve bereketli işlerinin artarak devamını yüce Rabbimden niyaz ediyor, kıymetli hemşehrilerimizin şehrimizin esnaflarını gözeteceğini temenni ediyorum."