Başkan Usta, mesajında şu ifadelere yer verdi;

15 Temmuz hain darbe girişimi; dünyanın sömürge jandarması ABD ve işbirlikçilerinin çıkarları doğrultusunda içimize sızmış, dışı bizden içi küffardan yana olan, hain fetö'nün aziz milletimizi sindirme- yıldırma ve korkutma operasyonuydu. 

Tarih boyu sinesinde nice kahramanlar yetiştiren bu aziz millet bu hain oyunu yine bir kahramanının fedakarlığıyla (şehit Ömer Halisdemir ) başlamadan bitirmiştir. Beyni dağıtılan fetö ummadığı bir topyekün direnişle karşılaşınca kuyruğunu kıstırıp kemik vericisine sığınmıştır. 

15 Temmuz'da bu millet ortak ve en yüce değerimiz olan "vatan" mefhumunda birleşmiş ve her türlü ayrılığı, fitneyi bertaraf etmiştir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kanlarıyla durdurulan bu hain emel tarihin foseptik çukuruna gömülmüştür.

Sayın Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in dik duruşu ve feraseti,  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı da 15 Temmuz'u bu necip milletin geleceğindeki birlik - dirlik ve milliliğin harcı haline getirmiştir. 

O gece memleket semalarında yankılanan selalar bu köksüz yarasaların  gözlerini ve kulaklarını kör etmiştir. 
O gece sokaklarda perçinlenen kardeşlik ruhu, bize masa başında rol yazanların hesaplarını darmadağın etmiştir. 
O gece akan mübarek şehit kanları, bizleri avucunda gören cibilliyetsizler sürüsünü korkularıyla boğmuştur.
O gece sıkılan yumruklar iha olup , siha olup bize yan gözle bakanların başlarına gök kubbeyi yıkmaktadır. 

Bu vatan ve millet üzerinde kirli amaçlar hayal ederek savrulan bu soysuzlar; şunu asla unutmamalıdır ki Türk esir olmaz, Türk vatansız olmaz, Türk devletsiz kalmaz. 

Bu vesileyle aziz şehitlerimize rahmet, gazilerimize selamet diliyorum. Bu vatanın her karış toprağı kanla sulanmışken bir dolarlık değerleriyle bizi tutsak edeceğini zannedenlere de bu dünyada da öbür alemde de sonsuz cehennem temenni ediyorum.