MHP Adapazarı İlçe Başkanı Recep Usta, 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yılına ilişkin açıklama yaptı.

Usta açıklamasında, "Şartların oluşmasını bekleyenlerin" garantörlüğünde bu milletin evlatlarına kurulan ölüm tezgahının zebanileri hakkettikleri sonu yaşamış olarak bu dünyadan ebedi dünyadaki gayya kuyularına düştüler. Onlar gayya kuyularına düştüler fakat bu dünyada düşürdükleri masum - mazlum ve mağrur bedenlerin de acılarını bizlere bıraktılar. 

Vatan - millet - devlet uğruna tereddütsüz boynunu ipe uzatan, kahpe kurşunlara kahpe eylüllerde göğüs geren binlerce ülkücü serdengeçtilerimizin ve şehitlerimizin acıları içimizde her dem taze, her dem sızlamaktadır. 

O günlerde binlerce mazlumun ahı arşı titretirken meşreplerine uygun vaziyette hainlik yapanlar ebedi cehennemi boylamış; milliyetçi ülkücü şehit mazlumlar da cennet bahçelerinde Hz. Peygamberin etrafında kurdukları sohbet halkalarıyla türlü nimetlere ulaşmışlardır.

Eylüllerde çirkin eller tarafından koparılan ülkü çiçekleri gerçek alemde türlü türlü çiçeklenerek boy vermişlerdir. Dün ağabeylerimiz bugün de bizler " söz konusu vatansa gerisi teferruattır." şiarında nöbetteyiz. Devletin bekası milletin selameti için gerektiğinde yine boynumuz kıldan ince olacaktır. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu hiç unutmadan " devlet ilel ebed müddet ve ilayı kelimetullah " düsturu doğrultusunda mücadelemize yılmadan devam etmekteyiz.

Bu vesileyle rahmet-i rahmana kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet - minnet ve vefayla anıyorum. Milletin geleceğine kezzap döken şer odaklarını da alemlerin rabbi olan Allah'ın El-Kahhar ismine havale ediyorum." ifadelerini kullandı.