Meclis Üyesi Nurgül Ada, “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunların çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün! Biliyoruz ki; kadın, toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, siyaset, hukuk gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlamakla mümkün olabilir” dedi.

Ada, “Biz 8 Mart’ı, sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları ile değil, sorunların çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkan olarak görüyoruz. Unutulmaması gerekir ki; kadın ‘haklarıyla’ kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, toplumsal bir yozlaşmayı beraberinde getirir. Kadın, toplumu oluşturan en önemli halkadır. Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir” dedi. 

Ada, “Kadın, anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görür. Kadının toplumdaki yeri ve görevleri derken, öncelikle onun bir fert olarak gerekli kişiliği kazanmasını, sonra da aile içinde ve toplumun içinde gerekli yerini alması düşünülmelidir. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kadınların pek çok sorunu vardır. Bu sorunlardan özellikle kadına yönelik şiddeti, töre, gelenek, namus davası adı altında meşrulaştırmaya kalkan zihniyeti, bir kadın ve bir anne olarak reddediyor ve kınıyorum. Elde ettiği hakları koruyup, geliştireceği inancıyla, tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutlar” diye konuştu.