Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar, Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in Oda’ya yaptığı ziyarette Kaynarca çiftçisinin sorunlarını aktardı. Çakar ayrıca ilçede çok sayıda fındık üreticisini ilgilendiren bir sorunu da gündeme getirdi.

Kaynarca’da 2 bine dönüme yakın alanda ekilen yeni fındık fidanlarının arasına gölge etkisi oluşturması ve daha iyi gelişebilmesi için mısır, süpürge otu gibi mahsullerin ekildiğini ifade eden İbrahim Çakar, “Fındık fidanları bu yaz mahsulleriyle daha iyi gelişme imkanı buluyor. Ancak İlçe Tarım Müdürlükleri bu ekimden dolayı fındık desteği vermiyor. Oysa bu ürünlerin gölgesinde fındık fidanı gelişimi daha iyi sağlanıyor” diyerek Milletvekili Atabek’ten destek beklediklerini söyledi. 

Çiğdem Erdoğan Atabek ise böyle bir sorunu bu zamana kadar hiç kimsenin kendisine iletmediğini belirterek, “Bu sorunu ilk kez burada sizden duyuyorum. Kimse bu sorunla gelmemişti, öğrendiğim iyi oldu. Bu konuda bir rapor hazırlayıp benimle paylaşırsanız sorunla ilgileneceğim” dedi. 

Ziyaretten sonra konuşan Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar, konunun ilçemizde ve Sakarya’da binlerce fındık üreticisini ilgilendirdiğini belirterek, “Uzman görüşlerini de alarak konuyla ilgili raporumuzu en kısa zamanda sayın milletvekilimize sunacağız. Milletvekilimiz sayesinde Sakarya ve ülke çiftçimize bir yarar sağlarsak mutlu olacağız” diye konuştu.