HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Bin Günde Memleket Hareketi kapsamında Sivas’tan başlayarak tüm illeri gezecek olan CHP Yalova eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, bugün Sakarya'ya geldi. İlk olarak Ankara Caddesi'nde bazı CHP'li isimler tarafından karşılanan İnce, ardından Çark Caddesi'nde vatandaşları selamlayarak, esnafın sorunlarını dinledi. Vaatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İnce, gençlerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnci, muhalefetin yeterli olmadığını savundu. İnce, "Bu ülkede 18 yıllık bu iktidar varken birde bunları yenemeyen, bunların karşısında çare olamayan bir muhalefet var. Kime sorsam hem iktidardan hem muhalefetten memnun değil. Biz bu millete ‘Memleket Hareketi’ olarak bir üçüncü yol öneriyoruz" dedi.

Halk54.com Haber Müdürümüz Nurettin Eryılmaz'ın erken seçim söylemlerini hatırlatması üzerine İnce, "Hükümet bir seçim ortamına sürüklenebilir. Onu görüyorum. Seçim çağrısını siyasi partiler yapar. Biz bir siyasi parti değiliz, henüz. Onun için biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sorunları yerinde görüyoruz." şeklinde konuştu.

İnce, Halk54.com Haber Müdürümüz Nurettin Eryılmaz'ın "Kılıçdaroğlu size 'Gel bakalım Muharrem' derse nedir sorun oturup konuşalım dese görüşür müsünüz?" sorusuna ise "Ben bu ülkede herkesle görüşürüm, 83 milyonla görüşürüm. Sayın Kılıçdaroğlu ile neden görüşmeyeyim, olur mu öyle şey? Türkiye'de siyaset yapan herkesle görüşürüm. Sayın Genel Başkanla görüşürüm." şeklinde cevap verdi. 

İnce, 'Memleket Hareketi'nin henüz bir siyasi oluşum olmadığını ifade ederek, "Seçim çağrısını siyasi partiler yapar, biz bir siyasi parti değiliz henüz. Bunun için biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Memleketi gezerek sorunları yerinde görüyoruz. Bugün itibariyle 46’ncı ilimizdeyiz. Her şehirde insanlarla temas kurarak onların dertlerini dinliyoruz. Bizim siyasi parti olup olmamamıza millet karar verecek. 81 ilimizi gezelim ardından büyük ilçeleri gezelim, millet karar verecek. Bizim yönümüzü millet seçecek, anlı şanlı siyaset anlayışında değiliz biz. Çok paramız yok ama harcayacak çok emeğimiz var” dedi.

Muharrem İnce, açıklamalarının ardından bir süre daha vatandaşlarla görüşüp fotoğraf çektirdikten sonra Sakarya'dan ayrıldı.