// Zeynep Eda Ateş //

Sakarya’da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Nazlıaka, Adapazarı Şemsiyeli Park’ta partililer ve vatandaşlarla buluştu. CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı buluşmada Keleş'in konuşma yapacağı sırada elektriklerin gitmesi tansiyonu yükseltti. 

CHP İl Kadın Kolları'nın ' İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' diyerek Sakarya’nın 16 ilçesini gezdiğini ve bu geziler sırasında kadın ve çocuk haklarını işin uzmanı avukatlar tarafından halka anlatıldığını anımsatan Başkan Çeroğlu, yine bu gezilerde sosyal ve kültürel anlamda halkın nabzını tuttuklarını dile getirdi. Çeroğlu, “çocuk istismarı, kadın cinayetleri ve kadın hak ihlalleri kısaca İstanbul Sözleşmesi’nin içeriğini avukatlarımızla birlikte ‘sizi dinlemeye varsa sizin sorularınızı çözüm bulmaya geldik’ diyerek 3 avukatımız tarafından halkımıza yasal haklarını anlattık” dedi.

Elektriklerin kesilmesine sert tepki gösteren Başkan Ecevit Keleş’ten sonra kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “ Bizler yürek yüreğe yep birlikte mücadele edeceğiz. Bizlerle birlikte olan erkeklere de çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız. Muhtarlarımız bizim her şeyimiz. Halkın sorunu bilen muhtarlarımız ve yerel yöneticilerimizle iktidara giden yolları tek tek örüyoruz. Kadının şiddet gördüğü şu günlerde şiddet gören her kadınımızı kolları ve onların yanında bulunmaya çalışıyoruz. Bütün kadınlarımıza güç vermek, destek olmaz için buradayız. Asla yalnız yürümeleri için buradayız” dedi.