Başkan Nişancık mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Asrımızın en büyük felâketlerinden biri olan 1999 Marmara depreminde hemşehrilerimizi kaybettik. Sevdiklerimizi toprağa verdik. Bu gün baktığımızda, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden 22 yıl geçtiğini görüyoruz. Yitirdiğimiz canlarımızın acısı, özlemi ise hala yüreğimizde taze.

Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu biliyoruz. Bu gerçeği yaşamış bir coğrafya olarak, en önemli odak noktamız; yapılaşma planları, yapı mühendislik teknolojileri ve eğitimlerle; olası yüksek şiddetli depremlerin yıkıcı etkilerini minimize etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaktır.

İklim krizinin tüm dünyada ağır bedeller ödettiği günümüzde, doğal afetlere karşı mücadele ederken yerel yönetimler olarak deprem yönetmeliği mevzuatını uygulamakta ve diğer tüm olası afetlere göre tedbirlerimizi almakta kararlıyız. Deprem değil, bina öldürür gerçeğinden yola çıkarak, yaşanabilecek büyük depremlerden can ve mal kaybı yaşanmadan kurtulabilmek için herkese sorumluluk düşmektedir. 

BİR DAHA YAŞANMASIN

Bu vesileyle, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.