Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Halk TV’de yayınlanan “Yerelden Siyaset” adlı programa katıldı. Sakarya’da yaşanan bazı gelişmeleri dile getiren Keleş, programda hükümet çalışmalarına da dönük sert eleştirilerde bulundu.

Ancak İl Başkanı Keleş’in ortaya attığı iddialar arasında en çarpıcı olanı ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin eski hal arazisini 60 milyon liraya sattığı iddiasıydı.

Keleş konuyla ilgili: “Sakarya’da yeni bir hal binası yapıldı. Eski hal binasının yeri 60 milyona satıldı. Yeni bir hal binası yapıldı. Normalde 60 dükkândı 84 dükkân yapıldı. Yap işlet devret ile yapıldı. 29 yıllığına 29 milyona yapıldı…” iddiasında bulundu.

CHP İl Başkanı Keleş’in eski hal arazisinin 60 milyona satıldığı iddiasını ise Büyükşehir Belediyesi kaynakları yalanladı. Arazi için ihaleye çıkıldığını belirten yetkililer ancak alıcı çıkmaması nedeniyle arsanın satılmadığını dile getirdiler.

Bilindiği üzere Başkan Ekrem Yüce, 2021 yılının ilk meclis toplantısında daha önce yeri ihaleye çıkarılan ancak satılmayan Erenler'deki eski hal binasının olduğu Oto Galericiler Sitesi yapacaklarını açıklamıştı. Başkan Yüce, "Başkan Yüce, "Konsept olarak çok güzel bir galericiler sitesi kuracağız. Şehirdeki tüm galericileri oraya toplayacağız. Proje tek katlı olacak. Yakında temelini atacağız. Çok güzel bir proje olacak" ifadelerini kullanmıştı.