RESMEN AYRILDI

31 Mart 2019’da Pamukova’da seçim yarışına AK Parti’den aday adayı olarak katılan ancak dönemin mevcut Başkanı Cevat Keser ile aralarında yaşanan sıkı rekabet bir süre sonra mahkemeye kadar uzanan Güven Övün, seçime girdiği Saadet Partisi’nden Belediye Başkanı seçilmiş ve yaptığı açıklamalarda Saadet Partisi’yle yoluna devam edeceğini söylemişti. Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, bugün resmi olarak Saadet Partisi ile yollarını ayırdı. Yaklaşık 1 hafta önce ayrılma kararı alan Övün’ün durumu Saadet Partisi İl Başkanı ve yönetimine bildirdiği iddia edilirken Övün’ün tekrar AK Parti’ye geçeceği öğrenildi.

“BENİM PARTİM AK PARTİ’YDİ

Seçimi kazandığı Saadet Partisi’nden ayrılarak yeniden AK Parti’ye dönen Güven Övün’e AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takacağı öğrenildi. Bir dizi program için yurtdışında olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programına göre tarihin netleşeceği öğrenilirken konuyla ilgili olarak konuşan Güven Övün, “Olması gereken buydu, benim partim AK Parti’ydi. Herkes için hayırlısı olsun” dedi.

ÖVÜN NE DEMİŞTİ!

Daha önce hakkında çıkan AK Partili kişilerle toplantı yaptığı ve AK Parti’ye dönüş yapacağı yönündeki haberleri yalanlayan başkan İbrahim Güven Övün şu açıklamalara yer vermişti, “Ben bu konuda kimse ile görüşmedim. Önceliğimiz Pamukova. Gündemimizde Pamukova var, başka bir gündemin yok. Arkadaşlarımla oturduğum koltuğun hakkını vermeye çalışıyoruz. Saadet Partisi’nde mutluyum. Gündeminde Pamukova var. Pamukovalı hemşerilerimize nasıl daha iyi hizmet veririz. Biz verdikleri desteğin, bize verdikleri koltuğun hakkını vermek için çalışıyoruz.”