CHP Sakarya İl Başkanlığı, Sakarya’nın Söğütlü ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, il yöneticileri, İlçe Başkanı Ekrem Kayar ve ilçe yöneticileri yer aldı. Ziyaret sırasında Başkan Keleş, yanındaki getirdiği maskeleri vatandaşlara dağıttı. İlçenin sorunları üzerine yapılan sohbettin ardından İl Başkanı Ecevit Keleş bir açıklama yaparak ilçenin sorunlarına değindi.

“SÖĞÜTLÜ KÖY OLARAK MI KALACAK”

İlçenin yeterince yatırım almadığına, hala köy havasında olduğuna değinen İl Başkanı Keleş, “Söğütlü ilçemizde halkımızla bir araya geldik. Bizi gayet güler yüzlü ve samimi karşıladılar. Yanımızda getirdiğimiz maskelerden kendilerine takdim ettik. İlçenin sorunları üzerine konuştuk. Her ziyaretimiz de olduğu gibi maalesef onlarca yıllık AKP iktidarında, Söğütlü ilçemiz hiçbir yatırım alamamış. İlçede hastane bile yok. Kamu kurumları kapalı ya da işlevsiz. Şehir planlaması yapılmamış ayrıca ilçede 18.madde uygulamasının mağduriyeti var. Yüksekokul yapacağız diye belediyenin arsaları satılmış fakat proje devam ettirilememiş. İlçemiz de meydan bile yok. Söğütlü sanki ilçe değil hala köy vasfında.” dedi.

“ALTYAPI YOK, İNSANLAR KANALİZASYON SİSTEMİNDEN ŞİKAYETÇİ”

İlçenin altyapısının çok kötü durumda olduğunu belirten Başkan Keleş, “İlçenin üstyapı yatırımlarının eksik olduğu kadar altyapı yatırımları da eksik. İlçede neredeyse altyapı yok, insanlar kanalizasyon sisteminden şikayetçi. Aynı zaman da internet altyapısıyla da iligli problemler olduğu dile getirildi. Belediye, vatandaşlarına karşı sorumluluğunu yerine getirip bir an önce bu konularda çalışmaya başlamalı. Şimdiye kadar nasıl bir işle meşgul oldu da halkın sorunlarından bir haber kaldı” ifadelerini kullandı.

“İLÇE ÇİFTÇİSİ UÇURUMUN KENARINDA”

Tüm ilçelerde olduğu gibi Söğütlü ilçesinde de tarım yerlerde süründüğüne vurgu yapan Keleş, “Deyim yerindeyse, ilçenin çiftçisi uçurumun kenarında. Genç nüfusun ilçede barınamaması, tarımla uğraşanların vergilerden boğulması, tarım desteklerinin ulaşmaması tarımla geçinen bu ilçeyi çok yormuş. Vatandaşlar özellikle araçlarını çalıştırmak için muhtaç oldukları yakıta fazla para ödemekten şikayetçi. Hayvancılığın bitme noktasına gelen ilçede yem ve besi ürünleri de birincil ihtiyaçlar arasında. Eskiden süt ile geçinen ilçemizde artık asgari ücret ile çalışmak lüks sayılmaktadır.

“KARASU YOLU KENARINDA KÖYLÜ PAZARI KURULMALI”

Söğütlü İlçesinin gelişmesi için öneri de sunan CHP İl Başkanı Ecevit Keleş “ İlçenin gelişmesi için Ferizli Karasu yolu üzerinde Köylü Pazarı kurulmalı ve köylümüz ürettiği ürünleri rahatlıkla satabileceği ve ilçeye ve ilçe halkına gelir getirecek bu yatırımın belediye tarafından bir an önce hayata geçirmesi gerekmektedir.” dedi.