İYİ Parti Ferizli İlçe Başkanı Akın Özdemir, hayatta kalmamızı sağlayan en önemli kaynağın su olduğunu belirtti. Özdemir: '' Defalarca bizlerin ve Mahalle halkımızın dile getirdiği, yetkililerin kullanılmasının tehlikeli olduğunu bildikleri halde  değiştirmedikleri,  miadı dolmuş, yasaklanmış  içme suyu Asbest isale hattı. Israrla yapılacağı bir nesildir söylenen, 2021 yılının başında kesin gözüyle bakılan ancak dört aydır başlanamayan yeni şebeke su hattı bir türlü hayata geçirilememiştir '' diye belirtti.

Özdemir: ''Asbest lifinden  imal edilmiş  borular Sinanoğlu mahallemiz de maalesef hala kullanılmaktadır.  Bilimsel olarak incelenip kanıtlanmış,  Asbest liflerinin kanserojen madde ihtiva ettiği, akan suyun yıllar içerisine de aşındırdığı borularda  dolaşan liflerin Akciğer  ve akciğer zarı kanserine yol açtığı,  bakterilerden çok daha küçük boyutlarda ve  şeffaf olduklarından suda görülmediği kanıtlanmıştır. 90'lı yıllarda Dünya çapında,  2000'li yıllarda ise Ülkemizde sağlık güvenliğini  tehdit ettiği için kullanımı yasaklanmıştır ''dedi.

Mahalle halkının ve suyu yoğun kullanan esnafların olduğuna dikkat çeken Özdemir: ''Yıllardır, zaman zaman berrak olmayan, kullanılması imkansız olan bulanık akan sular olduğunu  öğrenmiş bulunmaktayız. Sinanoğlu mahallesi artık bu sorunlarla boğuşmak  istemiyor. Sinanoğlu halkı artık temiz su kullanmak istiyor. Bu söylemlerimizle kimseyi yargılamak ve korkutmak amacında değiliz. Yapılan araştırmalar doğrultusunda herkes tarafından bilinen gerçekleri halkımıza ve Sinanoğlu'nda yaşayan değerli vatandaşlarımıza bilgi mahiyetinde paylaşmak istedik. Geç olmadan, çocuklarımızın gelecekte sıkıntılar yaşamamaları için su isale hattının ilgili makamlarca bir an önce elden geçmesini , boruların ivedilikle değiştirilmesini bekliyoruz. İYİ Parti  gurubu olarak meclis üyelerimiz ile birlikte bu konuyla da yakından ilgilenip gelişmeleri halkımıza duyuracağımızı şimdiden beyan ederiz.'' diye ifade etti.