TBMM Adalet Komisyonu’nda, AKP ve MHP milletvekillerince hazırlanan “Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kabul edildi. Görüşmelerin dördüncü gününde baro başkanlarının görüşmeye cübbe, düğme, iğne ve iplikten oluşan paket göndermesi damga vurdu.

Özkoç cübbe giydi

Baro başkanları komisyondaki avukat milletvekillerine, avukat olduklarını hatırlatmak, bağımsızlık ve tarafsızlık mesajı vermek amacıyla cübbe, düğme, iğne ve iplikten oluşan bir paket göndermesine rağmen çoklu baro, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, cübbenin adaleti simgelediğini ve önemini vurgulayarak, “Hangi sınıftan olursanız olun ister yoksul olun ister zengin olun, isterseniz toplumun farklı kesiminde yaşayın. Bu cübbelerle karşılaştığınız zaman sizi koruyacak ve adaleti size sunacak bir cübbenin var olduğunu görüyorsunuz. O yüzden bu cübbeyi giydiğiniz zaman bu cübbenin önünde herhangi bir düğme yoktur” diye konuştu.

“Hayatım boyunca onur duyacağım"

Cübbeden, hayatı boyunca onur duyacağını söyleyen Özkoç, “Bu cübbenin özellikle saygı duyulması gereken bir cübbe olması gerekiyor. Bu kanun maalesef, bu cübbeyi giyen hukukçuları, avukatları ayrıştırıyor ve siyasallaştırıyor. Bakın, burada düğmesi, iğnesi ve ipliği var; biz bunu reddediyoruz. Biz milletvekiliyiz, birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Daha demokratik daha güçlü bir Türkiye için birlikte olmamız gerekiyor. Kavga etmeden kardeşçe birlikte olmamız gerekiyor. O yüzden gelin bugün bu yasayla ilgili görüşmeler sonuçlanırken hep beraber bu cübbenin düğmeli bir cübbe olmasının önüne geçelim, birlikte engel olalım” şeklinde konuştu.