Özkoç, güven tazeleyen Federasyon Başkanı Erdal Erdem’i ve oluşturduğu yeni yönetimi tebrik etti.

Yereldeki sorunların ve ihtiyaçların en iyi muhtarlar tarafından tespit edilebileceğini belirten Özkoç, muhtarların, demokrasinin ilk halkasını oluşturduğunu söyledi.

Özkoç, muhtarlık kurumu güçlenmeden Türkiye’de demokrasinin güçlenemeyeceğini ifade ederek, muhtarların elde ettikleri temsil hakkıyla bir bütçeye sahip olması, yetki ve sorumluluklarını belirleyen bir yasaya kavuşmaları ve bir birlik altında örgütlenmeleri gerektiğini söyledi. Engin Özkoç, “Bu şartları dile getiren ve hayata geçirilmesi için kanun teklifi sunan tek siyasi parti; Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sorunları da çözüm yollarını da biliyoruz” dedi.

 “BEN NASIL SİZİN SORUNLARINIZI TAKİP EDİYORUM, SİZ DE MİLLETVEKİLLERİNİ TAKİP EDİN”

Önümüzdeki günlerde Sakarya’daki tüm muhtarları tek tek ziyaret edeceğini kaydeden Özkoç, sıkıntıların aşılması için de Başkent’te her türlü girişimde bulunacağını belirtti.

Görüşmede yönetim kurulunu oluşturan muhtarlar da söz alarak sorunlarını ve beklentilerini dile getirdiler. Özkoç muhtarlara, “Ben nasıl sizin sorunlarınızı takip ediyorum, siz de biz milletvekillerini takip edin. Kim sizin sorunlarınızla ilgileniyor, nasıl çözümler üretiyor, ne gibi adımlar atıyor, siz de takip edin ve notunuzu buna göre verin” dedi.

Engin Özkoç, Federasyon ziyaretinin ardından Yağcılar Mahallesi’ne geçerek, Muhtarı İbrahim Öner’i ziyaret etti.