HAKARETLER SIRALAYAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında ve twitter hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretler sıralayan CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün yapılan toplantısında gündem oldu.  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Meclis Grubu adına konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, özellikle dış politikada ve sınır güvenliği konusunda olumlu adımlar atıldığını ve bu süreçte Cumhurbaşkanına yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

ZOR BİR SÜREÇ

Babaoğlu, konuşmasında “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. İç ve dış politikada uygulanan olumlu adımlar, sonrasında sınır ihlalleri, sınır tehditleriyle ilgili yapılan çalışmaları takdirle karşıladığımızı, ülkemizin bununla ilgili uygulamış olduğu, özellikle son dönemde sayın Cumhurbaşkanımız ile ekibini dış politikada Rusya ile gelmiş oldukları hassas süreci yöneterek, bu işi ülkemizin lehine çevirecek adımlar atmasını da burada bir kez daha takdirle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

İÇİMİZ KAN AĞLIYOR

“Tabi bu süreç içerisinde şehitlerimiz oldu, hepimiz üzüldük, içimiz kan ağlıyor” diyen Babaoğlu, “Ancak bu ülkenin sınırlarının tespit edilmesinde verilen mücadele göz önünde bulundurulursa atalarımız, dedelerimizin seve seve bu ülke için canlarını verdikleri düşünüldüğünde, coğrafi koşulların düşünülmesi halinde bundan sonrada hiçbir zaman tehditlerden yılmayacağımızı ve bu tehditlerinde bitmeyeceği bilinciyle şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞİDDETLE KINIYORUM

Sözü CHP’li Engin Özkoç’un hakaretlerine getiren MHP’li Babaoğlu, “Geçmiş olduğumuz bu hassas süreçte Cumhurbaşkanlığı makamının korunması ve dış politikada ülkemizde birlik ve beraberliğin en üst seviyede olması gerektiği bir anda, tamda Rusya ile yapılacak görüşmenin bir gün öncesinde sayın Cumhurbaşkanımıza hiç uygun olmayan bir lisan ile yapılan hakareti şahsım ve MHP Grubu adına şiddetle kınıyorum. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettiği gibi, ülkemizin, devletimizin ve milletimizin sonuna kadar yanındayız” diye konuştu.