Tek adayla gidilen kongrede, mevcut İlçe Başkanı Muhammet Ekşioğlu güven tazeledi.

Kongreye; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, SP GİK Üyeleri Eyüp Yıldırım, Ömer Ayhan, İl Başkanı Hasan Zengin, SP İl Müfettişi Ahmet Manav, İl Gençlik Başkanı Yunus Erdoğan, AGD İl Başkanı A. Ahmet Çelik, Siyası Parti ilçe Başkanları, Mahalle Muhtarları, STK'lar ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını Fahrettin Bay’ın yaptığı kongrede, mevcut Başkan ve kongrenin tek adayı Muhammet Ekşioğlu, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Takdir ettiğiniz gibi ülkemiz şu anda çok zorlu bir süreçten geçiyor. Siyasi partiler, ülke için önemli bir organizasyondur. Kongreler, siyasi partiler için bir dönüm noktasıdır, düğünüdür. Düğünümüze geldiğinizi için teşekkür ediyorum. Saadet Partisi, ilk seçimlerde ülkenin yönetimine gelerek milletin iradesini hayata geçirecektir. Bu vesile ile kongremize katılan ve mesaj yollayan herkese teşekkür ediyorum.”

Saadet Partisi Erenler İlçe Başkanlığı’nın kongresinde sırasıyla İl Başkanı Hasan Zengin, GİK Üyeleri Eyüp Yıldırım ve Ömer Ayhan’ın yaptığı selamlama konuşmalarının ardından Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ mikrofona geldi. Ak Parti’nin ülkeyi yönetme kapasitesini kaybettiğini ve iyi yönetemediğini işaret eden Atik Ağdağ, "Ülke ekonomisi ve dış politika da devleti idare edemez duruma geldiler. Ama yandaş basın ve trolleri özellikle Saadet Partisi’ni hedef alarak, tabanımızı ve seçmenizi iyi manipüle ediyorlar. Son iki seçimde “Niye HDP ile ittifak yaptınız…” gibi aslı astarı olmayan sorularla tabanımızı ve Türk seçmenini manipüle ettiler. Biz partimizin temel ölçülerine göre herkesi kardeş olarak görmekteyiz." diye konuştu.

Ak Parti de rant kavgası ve hesabı olmayan arkadaşlar “Gelin şu çürümüşlüğü bitirin” dediklerini anlatan Ağdağ, bu işlerin yoluna koyulması ancak Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi ile olabileceğini ifade etti. Ağdağ, ülke içinde de siyasi kutuplaşma ve kamplaşma yapıldığını, ülkenin gerdirildiğinin altını çizerek, "Milli Görüş, bugüne kadar 4 defa iş başına geldi. Hepsi koalisyondu, bu hükümetler döneminde bizim bakanlığımızın olduğu hiçbir kurumda zerre miktar yolsuzluk olmadı. İtham bile edememişlerdi. Büyüklerimizden Allah razı olsun. İnşallah bu gayret ve azimle çalışacağız ve baskın bir seçime hazır olacağız."

Öte yandan Erenler İlçe Gençlik Kolları’na katılan 15 genç Saadet Partili oldu, rozetlerini Atik Ağdağ ve GİK Üyeleri taktı.

Yapılan oylamada sonunda Muhammet Ekşioğlu başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Zekeriya Selvican, Cüneyt Küçük, Orhan Sungur, Muammer Albayrak, M. Gökhan Uslu, Sami Uçar, Şaban Gülcan, Mümin Duran, Murat Ekşioğlu, Uğur Beyaz, Ozan Emre Akova, M. Tayip Özer, Tarkan Yılmaz, Tahsin Saraç.