KİBİR KULELERİ

19 yıllık süre içerisinde AKP’nin bu ülkeye hiçbir icraat veremediğini işaret ederek, ülke gündemini değerlendirdi. Oruç, AKP hükümetine yönelik değerlendirmesinde “Ergenekon'u anlayamadınız yanıldınız, Balyozu anlayamadınız yanıldınız, Feto'yu anlayamadınız yanıldınız, ABD'yi ve Rusya’yı anlayamadınız yanıldınız, ama her şeyden ötede Erbakan hocamızı anlayamadınız. Onun için sizin bundan sonra doğru bir icraat yapma ihtimaliniz yok. Bir an önce bu kibir kulelerinde boğulup gidin ve bu ülke kurtulsun.” dedi.

REFAHYOL HÜKÜMETİNİ MUMLA ARIYOR VE ÖZLÜYORUZ

Sakarya İl Başkanı Fahrettin Abay da, Refahyol hükümeti döneminde yapılan icraatlara değinerek, “11 aylık hükümetimiz döneminde milletin refah seviyesini yükselttik ve Türkiye muazzam bir kalkınma seviyesi yaşadı. Şimdi o günleri böyle mumla arıyoruz özleyerek anıyoruz.” dedi.

Abay O zamanki teşkilatların çok yoğun çalışarak iktidar ortağı olduklarını, milli görüşün aslında tek başına iktidar yapmak için bugün çok çalışmaları gerektiğinin altını çizerek, “Biz Sakarya teşkilatı olarak şimdiden seçim varmış gibi çalışmalıyız. Biz sadece parti bayrağı taşımıyoruz hocamızdan aldığımız dava sancağını taşıyoruz. Bu sancağı tüm Mazlum ve mağdurlar adına taşıyarak onların sesi olacağız. Allah'ın izniyle en yakın zamanda iktidara geleceğiz. Çünkü Türkiye’nin ve İslam ülkelerinin Milli Görüş yani Saadet Partisi iktidarına ihtiyacı var.” diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik tablosunun oldukça çok sıkıntılı ve vahim olduğunu kaydeden Abay, istatiki veriler ile bunu anlattı;

“2002 yılında 1/18 boşanma varken şimdi her 4 aileden birisi boşanıyor. 2009 yılında boşanan çiftlerin sayısı 149 bin. Ülkede içki tüketimi yüzde 600 arttı. 30 Avrupa ülkesi arasında uyuşturucu kullanımında birinci sıradayız. Türk insanı nasıl bu hale getirdiler anlamış değilim. Daha dün Maltepe mahallemizde 4 gencimiz uyuşturucuya kurban gitti Örnek gösterdikleri kişi kim Aleyna diye bir şarkıcı genç. Toplumun ahlakı böyle mi düzelecek. Türkiye'de 22 milyon hane var. 21 milyon icralık dosya var. Neredeyse hane başına icralık olmuşuz. Bir yılda 817.000 kişi işsizler ordusuna katılıyor. 14-25 yaş arası yüzde 26 ya varan gencimiz işsiz. Çalışan kesimin %45'i asgari ücretle geçiniyor. Asgari ücrette yoksulluğun altında bir gelir olduğuna göre büyük bir sıkıntı bizi bekliyor. Sayın cumhurbaşkanı bu işin başında kendisinin olduğunu unuttu herhalde şunu demiş; “İşsizlik arttı çark dönmüyor tencere kaynamıyor böyle olmamalıydı…” Siz olan fabrikaları satarsanız, bir tane dahi fabrika açmazsanız, dışarıdan aldığınız borcu Stad, Park, golf sahası yaparsanız, Işsizliğin önlenmesi mümkün olur mu ?”