Sakarya İl Başkanı Fahrettin Abay'ın başkanlık ettiği toplantı, il binası terasında yapıldı.

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Fahrettin Abay, ülkenin sevgiye, şefkate, adalete, hoş görüye ve huzur iklime, kutuplaşma değil, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu, bunu ancak Milli Görüş camiasının ortaya koyacağı çalışmalarla gerçekleşebileceğini belirterek, “Bu sebeple Saadet Partisi acilen iktidara gelmelidir. Sivil Toplum Kuruluşlarına yaptığımız ziyaretlerde bu açıkça görülmektedir. Önceki ziyaretlerde bize ilgisiz kalan STK’ların, son dönemde ilgileri arttı. Ancak sessiz kalıyorlar. Üretim olmadan kalkınmak mümkün değil, çare Saadet Partisi’dir.” dedi.

Yunanistan ile gergin olmamıza rağmen daha dün 6.500 ton buğday, Venezuella’dan süt ithal edildiğini ve bunun utanılacak bir durum olduğunu, hayvancılıkta bitme noktasına gelindiğini kaydeden Abay, “Biz insanımız çöpten yiyecek toplamasın, asgari ücretle açlığa mahkum olmasın, yoksulluk sınırı altında inim inim inlemesin diyoruz. Teveccüh artıyor ancak bizde teşkilatlar olarak işimizi sıkı tutalım. Yaz rehavetinden kurtularak vebalin altından kalkalım. Toplantılarımıza büyük önem verelim.” dedi.

Parti çalışmalarının önemine değinerek sözlerine başlayan Eğitimci-Aralıklı ve Erenler eski Belediye Başkanı Ömer Bektaş, Türkiye ve dünya siyaseti hakkında da bilgiler verdi. Saadet Partisi’nin arazi çalışmalarında birçok zorluklarla karşılaştığını psikolojik harp taktikleriyle siyasi çalışmaların engellendiğini, 20 yıl önce asgari ücret, dış borç, faiz, iktisadi ve siyasi bağımsızlık ile üretim meseleleri hakkında tespitlerimiz ve çözüm önerilerimizi halkımıza anlattık. Ancak AK parti iktidar oldu. 18 yıl sonra ülkenin sorunları hala çözülemedi. Hakkı üstün tutarak, feraset, basiret ve hidayet sahibi Milli Görüş temsilcisi Saadet Partisi ancak bu sorunları çözer. Rahmetli Erbakan hocamız Başbakanlığında bunu yaptı, hak geldi batıl zail oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Bektaş, çalışmalarda ne olursa olsun asla ümitsizliğe düşmeyin diyerek, cümlesini ayetlerle destekledi. Türkiye’nin her yıl 120 milyar dış borç faizi yükü altında olduğunu, faiz olmasa Türkiye bütçesinin 40-50 milyar bütçe fazlalığı olacağını bu milletin mevcut iktidara güveninin azaldığının işaret eden Bektaş, “Uçaklar gökte olacaktı yok, yerli araba muamma, 40 kere bulduk diye ilan ettikleri doğalgazı sanki yeni bulmuş gibi millete satmaya çalışıyorlar. Bu millet bu hakikatleri eninde sonunda bilecek ve adresine gelecek Allah’ın izniyle. 2 hafta sonra seçim varmış gibi nasıl çalışıyorsanız öyle çalışın. İnanırsanız başarırsınız.” dedi.

Saadet Partisi Erenler ilçe Başkanlığı’nın bu ayki başarılı çalışmalarından olayı, İlçe Başkanı Muhammet Ekşioğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi. İl Başkanı Fahrettin Abay başarılarının devamını dileyerek, bu seviyelerin tüm ilçelerde de görmek istediklerini sözlerine ekledi.