//Nurettin Eryılmaz//

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin, partisinin başlatmış olduğu geçim ittifakı ile ilgili Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde basın açıklaması yaptı. 

Geçim İttifakı hakkında bilgi veren Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin, “Biz Saadet Partisi olarak; hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere, itibar uğruna yapılan israflara karşı çıkan tüm vatandaşlarımızı, hepimizin ortak gündemine, Geçim İttifakı’na davet ediyoruz” dedi. 

Siyasetteki skandalların, ekonomideki beceriksizliklerin ve salgın sürecinin insanları patlama noktasına getirdiğini kaydeden Zengin “İktidardaki arkadaşlar gündemi meşgul etmek ve ekonomik krizi gölgelemek için her geçen gün yeni bir müjde vermeye çalışıyorlar ama kendileri dahi bunlara inanmıyorlar, içten içe gülüyorlar. Ne siyasette ne de ekonomide artık mızrak çuvala sığmıyor, beceriksizliğin bedeli yanlış politikalarla halkımıza ödetiliyor ve gelecek nesillerimize dahi fatura ediliyor. Biz Saadet Partisi olarak, insanımızın, ülkemizin, devletimizin sorunlarını konuşuyor, iktidarın yanlış politikalarını eleştiriyor ve bunların çözüm yollarını gösteriyoruz.” diye konuştu.

"MİLYONLARIN GEÇİM DERDİNİ GÖRMÜYORLAR"
Vatandaşların çok büyük kısmı açlık ve yoksulluk sınırının altında hayata tutunmaya çalışırken, bu sorunların çözümüne ilişkin doğru adım atılmadığını belirten İl Başkanı Zengin, “Kendileri ve yakınları varlık içinde yüzerken, milyonların geçim derdini görmezden geldiler ve inatla devam ediyorlar. İşçiyi, esnafı, memuru, emekliyi dert sahibi yaptılar. Sanayicimizin, çiftçimizin, besicimizin üretim arzusunu kırdılar; bankalara köle yaptılar, faiz lobilerinin ekmeğine yağ sürdüler. Pandemiden dolayı iflas eden yüzlerce esnafımız var. Sokaklarda işsiz gezen ve gelecek hayalini yurt dışında yaşamak üzere kuran binlerce gencimiz var. Başını yastığa koyduğunda, ay sonu nasıl gelecek, kira ve faturalar nasıl ödenecek diye kara kara düşünmekten gözlerine uyku girmeyen on binlerce insanımız var. Maalesef, geçim sıkıntısının bunalımıyla intihar edenler var. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği ‘Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin’ sözlerinden hicap duyduk.” ifadelerini kullandı. 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Geçim İttifakı Acil Eylem Planı çerçevesinde hazırladıkları çözüm önerilerini de açıklayan Hasan Zengin, şöyle devam etti:
 
* İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef haline getirilmelidir. 

* Açlık sınırının dahi altında düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır. 

* Yeni istihdamlar vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir. 

* Girişimcilere yönelik finansman olanakları genişletilmeli; katılım yapıları oluşturulmalıdır.

* Esnafımıza acilen Sicil Affı getirilmeli, yeni ve bembeyaz bir sayfa açmaları kolaylaştırılmalıdır.

* İş kurma ve iş yapabilme süreçleri hızlandırılmalı, bunaltıcı bürokratik engellerin tamamı kaldırılmalıdır.

* Kredi kartı faiz oranları düşürülmeli; yerli malı ürünlerde vade sayısındaki artışlar teşvik edilmelidir. 

* Bankaların pos cihazı komisyon oranları sıfırlanmalı ve para akışlarındaki gecikmeler kaldırılmalıdır. 

* Elektrik, su, doğalgaz, internet ve iletişim giderleri gibi sabit giderlerden alınan vergiler azaltılmalı ve uzun vadede kaldırılmalıdır.

* Esnaf ve sanatkarlarımızın küçük ölçekli işlemlerde yaşadıkları kısa dönemli ödeme aksaklıklarının giderilmesi için ivedilikle bir fon oluşturulmalıdır.

Biz, yolsuzluğun her türlüsünü, israfı ve verimsiz harcamaları önlemek için buradayız, hazırız. Yanlış yönetilen kaynakları vatandaşımıza aktarmakta kararlıyız. Biz, ülkemizde açlık ve yoksulluk diye bir problem, geçim derdi diye bir dert kalmasın diye buradayız, çalışıyoruz ve sizlerle beraberiz.”