"VAATLER İCRAATA GEÇMİYOR"

Kongrede ilk konuşmayı yapan İlçe Başkanı Mustafa Tan, Belediye Meclis Toplantıları’nda  ilçenin sorunlarını dile getirdiklerini, bir çok konuda dilekçe verdiklerini belirterek, “Kaynarca’ya en güzelini yapmak için çalışıyoruz, daha çok gayret edeceğiz inşallah. Kaynarca belediye olduktan sonra her seçimde anlattığınız sorunları için vaat ediliyor ancak bir türlü icraata geçmiyor. Bu zamana kadar sorunlar ötelendi, şimdi işin içinden çıkılamaz hale gelmiş gibi görülüyor maalesef. Biz inanıyoruz ki inançlı kadrolarla kısa zamanda Kaynarca’yı imardan estetiğe, istediği, hakettiği yere ulaştıracağız inşallah. Hizmet bekleyen muhtarlarımız mahallelere gidemiyor. Vatandaşa, köyünde mahallesinde cevap veremiyor” dedi. 

BELLİ BİR KESİMİN RANTI İÇİN DEĞİL

İl Başkanı Hasan Zengin’in konuşmasından bir bölüm şöyle “Paylaşımın adil olduğu, belli bir kesimin rantı için imarlaştırıldığı değil, herkesin hakkı olduğu rantı, imkanı aldığı bir Kaynarca’yı hep beraber gömüş olacağız. Bunun ilk adımını geçen seçimde attık, yaklaşık yüzde 30 oy alarak, bugün hep Meclis’te hem Encümen’de meclis üyelerimiz, encümenimiz bununla ilgili mücadele ediyor. Ben buradan bir kez daha sizin huzurunuzda seslenmek istiyorum. Belediyemizin müdahil olduğu olaylar hayatımızın tamamını etkiliyor. Kaynarca özelinde. Genelde de siyasetin müdahil olduğu olaylar hayatımızın bütününü etkiliyor. O yüzden lütfen bizleri yalnız bırakmayın.”

DOLAR ARTIŞI BORCUMUZU TL OLARAK ARTIRDI

Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Yetkililerin sorunları, ekonomik sıkıntıları görmezden geldiğini savunan Doğan, “Türkiye’nin dolara endeksli borcu 450 milyar Dolar. 450 Milyar Doları biz Dolar olarak ödeyeceğiz ama Türk Lirası olarak kazanacağız. Değer kaybı 3.8’i 450 milyar ile çarptığımız zaman borcumuz dolar olarak yerinde durduğu halde ama TL olarak borcumuz ne kadar arttı demektir, 1 Trilyon 700 milyar lira borcumuz arttı demektir. Bakın dolar arttığı zaman ne oluyor. Bunu vergilerimizle millet olarak biz ödeyeceğiz” diye konuştu. 

"KONGRE’YE GENİŞ KATILIM OLDU"

Kongre’ye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, İl Başkanı Hasan Zengin, Saadet Partisi ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolu temsilcileri, delegeleri katılırken Kaynarca’dan da geniş katılım oldu: Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, CHP Kaynarca İlçe Başkanı Ersan Ceylan, İYİ Parti Kaynarca İlçe Başkanı Celal Sağır, Kaynarca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akgünoğlu, DEVA Partisi Kaynarca İlçe Başkanı Ünal Özturhan, Demokrat Parti Kaynarca İlçe Başkanı Mehmet Birer, Yeniden Refah Partisi Kaynarca İlçe Başkanı İsmail Hakkı Keskin, Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatif Başkanı Azmi Çelebi, Süt Birliği Başkanı Seyit Tokyay, KASİAD Başkanı İsmail Kaymak, Alperen Ocakları Vakfı Başkanı Furkan Can Yağız, çok sayıda mahalle muhtarları katıldı.  Ayrıca BBP İl Başkan Yardımcısı Şaban Telli, BBP Adapazarı İlçe Başkanı Sezgin İnan, SP Kandıra İlçe Başkanı Ramazan Nural Arslan da kongreye katılanlar arasındaydı. 

YENİ YÖNETİM KURULU

Mustafa Tan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Muhammet Keskin, Ali Cansız, Abdülkadir Arı, Yaşar Çelik, Celil Mut, Ufuk Onkun, Deniz Ünal, Yusuf Uludüz, Tuncay Akgümüş, Hasan Bayraktar

İL DELEGELERİ

Mustafa Tan, Ali Cansız, Veysel Keskin, Yaşar Çelik, Abdülkadir Arı, Deniz Ünal, Celil Mut, Yusuf Uludüz, Tuncay Akgümüş, Hasan Bayraktar, Şükrü Erdil, Hasan Hira, Ali Memiş, İdris Gündoğdu, Hüseyin Bayraktar