Saadet Partisi Kocaali İlçe Başkanı Azem Emanet, uzun süreden beri ilçenin gündemini meşgul eden Organize Sanayi Bölgesi(OSB)  çalışmaları ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Emanet açıklamasında:” Uzun zamandır ilçemizin gündeminde olan OSB  çalışmalarında henüz toplumsal bir mutabakat sağlanamamıştır” ifadelerini kullandı

‘ALGI OLUŞTURMAK YANLIŞ’
Emanet  “Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’in incisi doğa harikası olan ilçemizin kalkınması için tek çözümün OSB kurulması gibi  bir algının oluşturulması son derece yanlış bir tutumdur. Saadet Partisi olarak OSB’ye karşı değiliz. Ancak OSB ile ilgili kaygılarımız var. Maalesef yapılacak olan çalışmanın içeriği sır gibi saklanıyor ve bilgi alamıyoruz. Bu sermaye sahipleri Kocaali ilçesinde girdiğinde hiçbir Kocaali’li vatandaşımızın söz hakkı kalmayacak. İlçemizin geleceği ile ilgili kararları bütün ilçe sakinleriyle birlikte ortak akılla vermek ilçemiz adına daha hayırlı olacağı kanaatindeyiz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde sanayiciler için uygun görülen Karasu İlçesine bağlı Kuyumcullu Mahallesinin Balıklıağa mevkiinden Kocaali ilçe girişi arasındaki karayolunun hemen yanında yer alan ve Kocaali Hükümet Konağının arka kısmına kadar uzanan bu alanın Kocaali ilçemize faydasından çok sermaye sahiplerine fayda sağlayacağı görülmektedir.

KARDEŞLER TOPLULUĞUYUZ
OSB İle ilgili olarak gerek sosyal medyada gerekse farklı mecralarda insanlarımız tereddütlerini dile getirmektedir. Maalesef endişelerini dile getiren insanlarımıza karşı hakarete varan paylaşımları da üzülerek görmekteyiz. Bizler asırlardan beri tüm farklılıklarımızla bir arada yaşamış kardeşler topluluğuyuz. Bundan dolayı birbirimizi dinlemeye , anlamaya ve ortak akıl yürütüp ilçemiz için en güzelini ortaya koymaya ihtiyacımız vardır.

KALKINMADA TURİZM SEÇENEĞİMİZ VAR
Kocaali’mizin kalkınması için OSB dışındaki alternatifleri otak akılla değerlendirip ilçemizin doğası bozulmadan da projeler üretilebilir. İlçemizin doğusunda Melen Çayı, batısında Maden Deresi , kuzeyinde Karadeniz, güneyinde uçsuz bucaksız yeşile bürünmüş bol oksijenli Çamdağı var. Rabbimizin bu güzellikleri bahşettiği ilçemizi dört mevsim turizme açıp ilçemizin geleceğini kurtarabiliriz. İlçemizin gündemini meşgul eden bu konuda sağduyu’nun ve Kocaali’mizin kazanacağını umut ediyor tüm halkımıza saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.