Genç ve dinamik bir kadrodan oluşturulan yeni başkanlık divanı ile ilgili bir açıklama yapan Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin şunları söyledi: ”Yeni görevlendirilen başkanlık divanımız partimize ve Sakarya’mıza hayırlı olsun. Yaşanabilir Sakarya için el ele hep birlikte inanç, aşk ve azimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİN TEVECCÜHÜNÜ KAZANMAK ÜZERE YOL ALACAĞIZ
Saadet Partisi Sakarya İl Başkanlığı görevine yeni atanan Hasan Zengin, Fahrettin Abay’ın bıraktığı görevi siyasi çizgisini bozmadan devam edeceğini belirterek; “Öncelikle Fahrettin başkanımıza şimdiye kadar İl Başkanı olarak yaptığı çalışmalardan dolayı kendim ve partim adına teşekkürü borç biliyorum. Bendeniz de hali hazırda İl Yönetiminde TEYSİS ve Üretim Sorumlusu Başkanlığı görevini yürütmekte iken, genel merkezimizin ataması ile İl Başkanlığı vazifesine getirilmiş oldum. Fahrettin Abay başkanımızın bıraktığı yerden, öncelikle Sakarya’mızın ve tüm Türkiye’nin problemlerine çözüm üretmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milli Görüş hareketi olarak 50 yıldır hiç sapmadan süre gelen siyasi çizgimiz ile toplumun tüm kesimlerinin teveccühünü kazanmak üzere yol alacağız” ifadelerini kullandı.

KUTUPLAŞTIRICI DEĞİL, KUCAKLAYICI
Aynı tarihi, aynı coğrafyayı, aynı kültürel havzayı paylaşan ve aynı toplumsal hafızayı taşıyan insanların farklılıklarının bir zenginlik olduğunu ifade eden Zengin: “Söz konusu farklılıkların politik amaçlarla gündelik siyasete alet edilmesi tarihten gelen ortak aidiyet duygusunu zedeler; gerginlik, zıtlaşma ve kutuplaşma meydana gelir, böylece iç huzur bozulur ve ülkemiz geri dönülmesi mümkün olmayan bir felakete doğru sürüklenir.

Bugün milletimiz kutuplaşma ve gerginlikten yorulmuştur. Toplumun bütün kesimleri normalleşme ve huzur aramaktadır. Ülkemizin en önemli ihtiyacı uyumlu olma, kucaklaşma ve normalleşmedir.

Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte ilk yapacağımız işlerden biri Sakarya’mızın tüm kesimlerini dinlemek, her türlü kutuplaşma ve zıtlaşma yaklaşımını reddetmek, tüm vatandaşlarımızın uyum içerisinde birlikte yaşadığı bir Sakarya’yı benimsemektir.” dedi.

EKONOMİ VE KALKINMA
Girişimcilere, esnaf ve zanaatkârlara önem vermek reel ekonominin bir gereği olduğunu ifade eden Zengin: “Bu kapsamda yeni iş fırsatlarının sunulduğu, işgücü niteliğinin yükseltildiği ve teknolojik değişimlerin fırsata dönüştürüldüğü girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi temel hedefimizdir. Bu konu da yapılması gerekenlerle ilgili projeler genel merkezimizin nezdinde yapılmıştır. Bizlerde Sakarya’mızın ihtiyaçlarına göre yapılması gerekenleri belirlemekteyiz. Gayemiz yerelde eksik olan boşlukları sağlam ve faydalı projelerle doldurmaktır.” ifadeleriyle ileriye dönük projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

GENÇ, BİR ÜLKENİN EN BÜYÜK GÜCÜDÜR
Zengin: ”Genç nüfus birçok açıdan avantaj sağlamasına rağmen bu dinamik imkân iyi değerlendirilemediğinde eğitilemeyen, istihdam edilemeyen ve küresel niteliklerle donatılamayan genç nüfus yüküne dönüşebilmektedir. Ahlak ve maneviyatı önceleyen, kendine, çevresine ve dünyaya karşı sorumluluklarını bilen bir gençlik ülkemizin geleceğine ışık olacaktır.

Düşünmeyi ve sorgulamayı merkeze alan, ayrım yapmaksızın her insanın temel hak ve hürriyetlerini teminat altına almanın gayretinde olan ve insanlığın gerçek problemlerine çözüm ve fayda üreten bir gençlik politikası ana hedefimiz olacaktır.” dedi.