Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:” Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde 2022 bütçesinin tasarısı siyasi iktidar tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Bütçe tasarısına göre 2022'de bütçe giderleri 1 trilyon 750 milyar 957 milyon lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 472 milyar 583 milyon lira, bütçe açığı ise 278 milyar 374 milyon lira olarak öngörüldü. Dakika bir, gol bir. Bütçe tasarısı daha uygulanmaya dahi başlanmadan açık veriyor. Üstüne üstlük bütçe tasarısını hazırlayanlar, ülkeyi 19 senedir aralıksız ve koalisyonsuz bir şekilde yönetmesine rağmen bu yaşanıyor. Bütçe açığı demek, yeni kamu borçlanmaları demektir. Alın terimizin ve emeğimizin vergiler yoluyla daha da artarak bir avuç rantiyeciye teslim edilmesi demektir. Sonu gelmeyen borçlanmalara kapı açmaktır ve ülkemizi dış siyasette tavizler vermek zorunda bırakmaktır. Geçmişte yaşananlar buna iyi birer örnektir.

2022 bütçesinde; 13 milyon öğrenci için temel eğitime 106 milyar lira, 6 milyon öğrenci için ortaöğretime 55 milyar lira, 8 milyon öğrenci için yükseköğretime ise 65 milyar lira bütçe ayrılmıştır. Hepsini topladığımızda 226 milyar liralık bir kaynak ayrıldığını görebiliyoruz. Peki bunun yanı sıra ülkeyi idare edenlerin, faiz giderlerine ayırdığı bütçe ne kadardır dersiniz?

Tamı tamına 240 milyar lira!

Ülkeyi yönetenler, yaklaşık 27 milyon öğrencinin eğitim-öğretim giderlerine ayrılan bütçenin 14 milyar lira daha fazlasını, faiz giderlerine ayırdığını üzülerek görüyoruz ve soruyoruz:

Dünya 5’ten büyük de faiz lobisi, 27 milyon öğrenciden daha mı büyük?

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları adına, ülke kaynaklarının nereye harcandığını araştırmak, yanlışlara dikkat çekmek, uyarmak ve 84 milyon vatandaşımızın hakkını gözetmek en başta inancımızın bizlere yüklediği sorumluluğun bir gereğidir. Tasarı olarak sunulan 2022 bütçesine bir başka pencereden daha bakmak gerekirse:

Bu bütçe, ürünü para etmediği için bankalara ve kooperatiflere borçlandırılan, arazileri ve tarım aletleri haczedilmiş Çiftçi Ahmet amcanın dertlerine derman olabilecek bir bütçe değildir.

Bu bütçe, emeklilik ek göstergesi 3 bin 600'e çıkarılmadığı için emekli olamayan memur Hasan ağabeyin gönül rahatlığıyla emekliye ayrılmak isteyebileceği bir bütçe değildir.

Bu bütçe, üniversitesinden mezun olmuş ve iş bulamadığı için KYK borcunu ödeyemeyen Genç İşsiz Emre kardeşimize istihdam alanı açabilecek bir bütçe değildir.

Bu bütçe, geçimini asgari ücretle sağlayan ve hayat pahalılığı yüzünden evlenemeyen emekçi Emrah kardeşimizin yuva kurmasını kolaylaştırabilecek bir bütçe değildir.

Bu bütçe, salgından dolayı dükkan kepengini aylarca açamamış Esnaf Mehmet ağabeye umut olacak bir bütçe değildir.

Değerli arkadaşlar;

Yeniden büyük bir Türkiye vizyonuna çok uzak, yaşanabilir bir Türkiye hedefinin yanından bile geçmeyen bu bütçeyi hazırlayıp onaylamaya sunmak, halkımıza yeni “acı reçeteler” vermekten başka bir şey değildir.

Bu bütçe, atanamadığı için alanı dışında bir meslek icra etmek zorunda kalan Esra öğretmenin atamasını kolaylaştırabilecek bir bütçe değildir.

Biz Saadet Partisi Sakarya İl Gençlik Kolları olarak;

Başta gençler olmak üzere vatandaştan yana olmayan, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamayan bu bütçeyi kabul etmemiz mümkün değildir. KARDEŞLİK VAZİFEMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ VE UYARIYORUZ;

GİTTİĞİNİZ YOL YOL DEĞİL, BU CADDE ÇIKMAZ SOKAKTIR!