Eğitim programı ile ilgili basına yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi Sakarya İl Eğitim Başkanı Enes Berat Gürler açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”Büyük bir heyecan ve disiplin içerisinde eğitim kampımızı Genel Merkezimizin organizesi ile icra ettik. Bizlere bu güzel imkanı sağlayan Genel Merkez çalışanlarımıza ve Genel Merkez Eğitim Birim başkanlığına çok teşekkür ediyorum. Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz İl kongremizin ardından pandemi koşullarınında kısmen hafiflemesiyle birlikte ilçe ziyaretleri, esnaf ziyaretleri, basın buluşmaları, Geçim İttifakı çalışmaları, mahalle temsilcileri eğitimi ve üye hamlesi gibi bir çok program icra ederek çalışmalarımıza hız verdik.

Önümüzde de zamanından önce yapılmasını beklediğimiz bir seçim var. Bizler Partimizin görüş ve düşüncelerini, ülkemizin ekonomide, dış politikada, adalette yaşadığı sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizi milletimize daha etkin ve organize bir şekilde aktarmak için tüm teşkilat mensuplarımızı Genel Merkezimizin organize ettiği eğitim programına dahil ettik.

Eğitim programına İl yönetim kurulumuzun haricinde Teşkilatlanma Başkanlığı, Eğitim Başkanlığı Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Seçim İşleri Başkanlığı, Halkla İlişkiler Başkanlığı, Mahalli İdareler Başkanlıklarının il birim başkanları ve ilçe birim başkanları olmak üzere 16 ilçe başkanımızda eğitim programına katıldılar. Birim başkanlarımız “Eğitim Çalışmaları, Sosyal Yapının Güçlendirilmesi, Teşkilat çalışmaları, Parti Programı ve Siyaset Vizyonu, Temel Çalışma Esasları, Türkiye Ekonomisi, Tanıtım Medya ve İletişim gibi konularda Genel Başkan Yardımcılarımızın verdikleri eğitimlerden geçtiler.

Birim Başkanları eğitiminden sonra çok kıymetli Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu'nu teşkilat mensuplarımız ile birlikte dinleyip, bilgi ve tecrübelerinden istifade etme imkanı bulduk. Genel Başkanımıza önümüzdeki dönemde sonuç odaklı, daha organize ve disiplinli bir şekilde teşkilat çalışmalarımızı gerçekleştirerek partimizi hem Sakarya’da hem de ülkemizde en büyük parti yapacağımız noktasında söz verdik ve eğitim programımızı sonlandırıp Sakarya’mıza dönüş yaptık.” şeklinde konuştu.