Cumhuriyet Halk Partisi'nde 15 Şubat'ta yapılacak olan il kongresi öncesi CHP'nin önde gelen isimlerinden biri olan Avukat Reyhan Şahin ,Parti il binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı. Çok sayıda partili ile birlikte il binasına gelen Şahin 'Ezberleri bozup parti içi yarışları barışa dönüştermeye tütm gücümüzle kentin ,ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için birlikte çalışmaya talibim' diyerek adaylığını açıkladı.

CHP İl Başkanı Erodğan Isır , ilçe kongrelerinin bittiğini söylerken, il kongresine hummalı bir şekilde hazırlandıklarını belirtti. Isır, "16 ilçemizde kongrelerimizi bitirdik. Ayın 15'inde il kongremiz var. Kapalı Spor Salonu'nda kongremizi yapacağız. İlçe başkanlarımızda destek veriyor. Muhteşem bir kongre olsun istiyoruz, Türkiye'ye örnek bir kongre olsun istiyoruz. İl kongremizde yeni başkan adaylarımız olacak. Bunlardan biri Reyhan hanım. Kendilerini ilk ben tebrik edeyim" dedi.

Ezberleri bozmak istiyorum

İl kongersine adaylığını açıklayan Avukat Reyhan Şahin, neden aday olduğunu açıkladı, konuşmasını ise Şair Nazım Hikmet'in sözleri ile noktaladı. Şahin, "İl Başkanlığına adayım. Adayım çünkü; partimin iktidar olmasını istiyorum. Milletvekilleri, Belediye Başkanları, meclis üyelerinin adaylık süreçlerinde eşit yarışıp, kenetlenerek yol yürümelerini istiyorum. Kentim CHP'li vekiller, belediye başkanları, meclis üyeleri ile temsil edilsin istiyorum. Bu yüzden; partimin neferi olarak yol arkadaşlarımın harcı olmaya talibim. Ezberi bozup, parti içi yarışları barışa dönüştürmeye, tüm gücümüzle kentin, ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için birlikte çalışmaya talibim. Kadınların öldürülmediği, çocukların istismara uğramadığı, emekli, esnaf, çiftçi, öğrenci-öğretmen, emekçi-işverenin birlikte büyüdüğü, paylaştığı bir ülke için onurlu bir iktidarı hak ettiğimizi düşünüyorum. Yaklaşık 30 senedir, görev bilinci ve sorumluluk anlayışı ile sürdürdüğüm siyasi çizgimin silinemeyecek kadar ne olduğu inancındayım. Ve Nazım'ın dediği gibi; "Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe" yaşamak için desteğini istiyorum" ifadelerini kullandı. Şahin'in adaylığını açıklamasıyla CHP'de il başkanlığı için aday sayısı 3 oldu. Daha önce eski il başkanı Ecevit Keleş ile mevcut il başkanı Erdoğan Isır'da adaylığını açıklamıştı