Ender Serbes, yaptığı açıklamada, Gelecek Partisi’nin 12 Aralık’ta resmen kurulduğunu hatırlattı. Mevcut iktidarın milletin ihtiyaç ve beklentilerine çözüm üretememesi sebebiyle Gelecek Partisi’nin kuruluş zemininin oluştuğunu vurgulayan Serbes, partisinin toplumda heyecanla karşılandığını dile getirdi.

KORKU İKLİMİNİ YENDİK, PARTİMİZİ KURDUK

Kendileri için ‘konuşurlar ama parti kurumazlar’ ithamında bulunulduğunun altını çizen Serbes, partisinin toplumda kabul görerek büyük bir hızla teşkilatlandığını vurguladı. Serbes şunları kaydetti: “Yeni bir yola çıkma zaruretimiz olduğu netleştiğinde bizim için önce bunlar ‘konuşurlar ama parti kuramazlar’ dendi. Bu korku ikliminde ‘yürekli insanlar bulamazlar’ dendi. Ama 152 yiğit insan bu partinin kurucuları olarak bir araya geldi. Hem de 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kurduğu birinci meclis gibi her inançtan, her düşünceden, her etnik kökenden ve bölgeden. İnsanımızın temsil edildiği geniş kapsamlı ve cumhuriyet tarihinin en kuşatıcı, temsil gücü en yüksek parti kurucular kurulu ile yeni bir yola çıktık ve partinin kuruluşunu ilan ettik.”

Parti kurulduktan sonda bu kez de “Bunlar parti kurarlar ama örgütlenemezler” denildiğini hatırlatan Serbes “ Örgütlenecek yapıya ulaşamazlar dediler ancak daha iki ayı yeni doldurmamıza rağmen, 36 ilde Sakarya gibi il başkanlarımız atandı ve atanmaya devam ediyor.” dedi.

Sakarya’da il binasının açılı ile ilgili yapılan çalışmaları da değerlendiren Serbes, şu bilgileri verdi “ Adapazarı merkezinde aradığımız kriterlerde mekan bulmak biraz zaman aldı. Ancak sonunda bir yerde karar kıldık ve binamızın hazır hale gelmesi için gerekli tüm işlemleri hızlıca yürütüyoruz. Bu hafta başında il başkanlarımızın katılacağı üç günlük bir kamp programımız olduğu için mekanımızın ilanını birkaç gün erteliyoruz. Geleceğin Türkiye’sini, Sakarya’sını birlikte inşa edeceğimiz kadrolar bu yeni binamızda bir araya gelecek.”

TOPLUMUMUZUN CESARETLİ DİLİ OLACAĞIZ

Serbes, toplum içinde adı konulmamış, her kesimi suskunluğa gömen ve gerçek fikrini beyan etmekten çekindiren iklimin Gelecek Partisi’nin kurulmasıyla aşılmaya başlandığına işaret eden Serbes “ Bu suskunluk iklimini aşarak toplumumuzun cesaretle konuşan dili olmaya kararlıyız. Sakarya’mıza layık, her kesime duyarlı, dinamik bir yönetim oluşturma adına STK’lar ve derdi Sakarya olan herkes ile istişarelerimiz devam ediyor. Bu doğrultuda çok yakın bir zamanda il yönetimimizi de belirleyeceğiz. Gelecek Partisi Sakarya ekibi olarak gönülleri boş bırakmayacağız” diye konuştu.