GENEL BAŞKAN BABACAN SAKARYA’DA
Sakarya’ya siyasetinde baş döndüren akış DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan ile başladı.
Babacan, dün akşam katıldığı TV 264 televizyonunda gazetecilerin sorunları yanıtladı. Babacan bu gün ise bir dizi temaslarda bulundu.  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya’da partisinin 1. Olağan Akyazı İlçe Kongresi’nde konuştu. Konuşmasına demokratlık vurgusu yaparak başlayan Babacan’ın gündeminde ayrıca aşılama süreci vardı.

HÜKÜMETE YÜKLENDİ
Ağustos’ta pekiştirme aşılarına başlanması gerektiğini söyleyen Babacan, “Biz her zaman farklılıklarımızla birlikte birbirimize saygı içerisinde ortak bir ülke, ortak bir toplum, ortak bir yaşamı savunacağız. Biz birarada güçlüyüz. Farklılıklar içinde birbirimize saygı göstererek, birlik ve beraberlik içinde yol yürümeyi önce kendi partimiz içinde yaşayacağız; ardından bunu tüm Türkiye’ye yaşatacağız. Geçmişte farklı siyasi tercihleri desteklemiş, farklı ideolojileri benimsemiş arkadaşlarımız, bugün DEVA çatısı altında toplandı, toplanıyor. Geçmiş üzerinde anlaşmamız her zaman kolay olmuyor. Bu bütün toplumlar için geçerlidir. Biz, ülkemizin yarınları için mutabakata varanların partisiyiz. Aynı Türkiye vizyonuna sahip, aynı Türkiye hayali ve hedefi etrafında kenetlenenlerin partisiyiz” DEDİ.

SAYGILI ALMAK
Babacan, “Geçmişte bu topraklarda nice acılar yaşandı. Nice göz yaşları döküldü. Kuşkusuz bu topraklarda yaşanan acılardan, dökülen gözyaşlarından mutlaka ders alacağız. Ancak siyasetçilerin asli görevi ülkenin yarınlarını inşa etmektir. Birbirimizi dinleyeceğiz, ilişkilerimizde özenli hareket edeceğiz. Demokrat bir duruş, farklı düşüncelere saygı demektir. Diğerini anlama gayretidir. Demokrat olmak, aynı zamanda saygı, müsamaha, katlanmak, diğerkamlık demektir” dedi.

AŞI VURGUSU
Babacan, “BionTech aşısı daha yeni gelmeye başladı. 6 aydır niye temin etmediniz? Dedikodu, söylenti var: “Çin aşısında aracı vardı, onun için hızlı yürüdü. Bu firma ise aracı kabul etmediği, ‘Doğrudan devletle çalışırım’ dediği ve aracı sokamadıkları için bu anlaşmayı yapmadılar.” Aylarca can kaybı verdik. Hükûmetin açıklaması lazım. Yanlışsa ‘Böyle bir şey olmadı’ demeliler. Doğruysa bunların yatacak yeri yok. Her alanda oraya ortak sok, oraya aracı sok anladık ama bu can ya” diye konuştu.

MİLLETTEN ESİRGENMESİN
Babacan, “Ağustos ayı pandemiyle mücadelede çok kritik bir tarih. Risk altındaki 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile sağlık çalışanlarımıza mutlaka 3. doz rapel (pekiştirme aşısı) yapılmalıdır. Bu pekiştirme aşıları da mutlaka RNA aşılarından olmalıdır. Mesela, gurur kaynağımız olan, kendi insanımız iki bilim insanının Almanya’da ürettiği cinsten aşılar. Bu pekiştirme aşılarına neden en geç ağustos ayında başlanmalı? Çünkü 2. doz aşının ardından 6 ay dolmuş olacak. Aşının etkinliği azalacak. Ağustos ayında risk altındaki vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız öncelikli olmak üzere mutlaka pekiştirme aşılamasına başlanmalıdır. Cumhurbaşkanı kendine hak gördüğünü milletten esirgememeli” dedi.

3. DOZ AŞI
Babacan, “Sayın Erdoğan katıldığı bir televizyon programında ‘3. doz aşımı da oldum’ dedi. Üstelik o dönemde daha halkımızın çoğu birinci doza ulaşamıyordu.  Ülkenin cumhurbaşkanı, kendine hak gördüğünü, bu milletten esirgememeli. Bu millete hizmet demek öncelikle aşı sağlamak demek. Bir numaralı konu bu. Bu dönemde salgının yayılmasında yeniden bir artış görmeyi hiçbirimiz arzu etmeyiz. Kapalı mekanlara girişte ilave bir tedbir olarak aşı zorunluluğunun düşünülmesi gerektiğini ortaya koymak istiyoruz. Bu işte rehavet olmaz. Özgürce, serbestçe hareket edebilmeliyiz. Bu esnada gereken tedbirlerin alındığından da emin olmalıyız. Böylece toplum olarak kendimizi güvende hissetmeliyiz” diye konuştu.

ÇOCUK OYUNCAĞI MI!
Babacan, “Bizler serbestçe hareket ederken, özellikle uluslararası bazı geliş-gidişlere de dikkat etmek gerekiyor. Bu virüsün delta diye bir varyantı var. Bu varyantın kaynağı Hindistan. Bu varyantın en çok yayıldığı ülkelerden birisi ise Rusya. Hükûmet, Rusya’dan girişleri serbestleştirip karantina uygulamasını kaldırdı.  Her gün bir başka genelge çıkıyor. İşi ciddiye alarak değil, bilime dayanarak değil, anlık kararlarla yönetiyorlar. Çocuk oyuncağına çevirdiler.  Salgını kontrol etme yolunda ilerlerken, turizm gelirlerini önceleyen kararı rehavet çerçevesinde alınmış bir karar olarak değerlendiriyoruz” dedi.

DEVLET YÖNETİM VURGUSU 
Babacan. “Ekonomiyle ilgili, turizmle ilgili konularda aceleci davrandılar. Pandemiden önce ülkenin kaynaklarını tükettiler. Ekonomide tedbirli olmak gerekir. İşler iyiyken, ekonomi hızlı büyürken, gelirleriniz varken kötü günler için birikim yaparsınız. Devlet böyle yönetilir. Hatta ticaretle ilgili mevzuatımızda ‘müdebbir tüccar’ kavramı vardır. Bakkal dükkânı, manav açan vatandaştan müdebbir olması beklenir. Esnaftan, küçük işletmeden tedbirli olmasını bekleyin ama koskoca devleti tedbirsiz yönetin. Böyle bir şey kabul edilebilir mi?” dedi.

DR. FATİH ERBAKAN SAKARYA’DA
Sakarya'da 15 ilçede de teşkilatlanan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan bugün Pamukova İlçe Kongresine katılmak üzere Sakarya’ya geldi. Pamukova İlçe Kongresi sonrası saat 19.00’da Erbakan Pamukova Gölpark Sosyal Tesisleri’nden canlı olarak yayınlanacak ve İsmail Çetintaş’ın sunduğu Gündem264 Programına katılacak.

CHP YARIN SAKARYA’DA 
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşık 40 milletvekili ile yarın ve Cuma günü Sakarya’da çalışma yapacaklarını belirterek, “Sayın Erdoğan da Cuma günü Sakarya’da olacakmış. Kendisine sesleniyorum; Tank Palet’te neler olduğunu, Altay Tankı’nın akıbetini, BMC’nin Katar ordusuyla ortaklığını bir de bizim yüzümüze anlatsın” dedi. Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Ethem Sancak’ın BMC’deki hisselerini satışına işaret ederek, “Çok zor şartlarda yaşayan, asgari ücretle geçinen vatandaşlarımız var ya; geçinemeyen esnafımız, geçinemeyen çiftçimiz; hani alın teriyle para kazanan Türkiye'deki insanlarımız, boşuna uğraşıyorsunuz. Para nasıl kazanılır, Ethem Sancak'tan öğreneceksiniz” dedi 

NASIL AÇIKLAYACAK!
Özkoç, “Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya'ya geliyormuş. Tesadüfe bakın, ben de 40'a yakın milletvekiliyle Sakarya'da olacağım. İnşallah orada karşılaşırız Tank-Palet'te. Orada anlatacakmış Tank-Palet'i Katar’a satmadıklarını. Bunu nasıl açıklayacak, çok merak ediyorum. Buradan kendisine sesleniyorum: Biz de 40'a yakın milletvekiliyle geleceğiz oraya, geldiğimiz zaman bize de bir anlatsın. AKP lideri Recep Tayyip  Erdoğan'la Arifiye'de yüzleşmeyi bekliyoruz” diye konuştu.

SERT İDDİALAR
Özkoç, “Ethem Sancak açık açık ifade etti. "Ben Cumhurbaşkanına gittim, Savunma sanayi ile de işim yoktu. Ben BMC'yi 750 milyon liraya aldım" dedi. "BMC'yi, TMSF'den 750 milyon liraya aldım" dedi. 751 milyon liraya aldığı şeyi, daha sonra -o günkü kur fiyatları üzerinden söylüyorum- 360 milyon dolar oluyor. Bunun yarısını Katarlılara 300 milyon dolara sattı. Yani 1 ayda, hemen 120 milyon dolar kazandı” dedi.

NASIL SATILDI!
Özkoç, “Daha sonra kalan hissesinin yarısını da Erdoğan'ın köylüsü Galip Öztürk'e sattı. Çok akıllı adam, çok... Şimdi bu yüzde 50'lik payı, 180 milyon dolarlık hisseyi, kaça sattı biliyor musunuz? Çiftçiler, esnaf, köylüler, vatandaşlarımız, asgari ücretle çalışanlar; tam 480 milyon dolara sattı. Fark ne kadar? 300 milyon dolar da buradan cebine indirdi” diye konuştu. 

ESNAF PERİŞAN
Özkoç, “2500 lira, 2800 liraya çalışmaya devam. Kepenkleri kapatan esnaf, bu sıkıntılarla yaşamaya devam. Ektiği ürünün karşılığını alamayan insanlar, çile çekmeye devam. Türkiye'de Ethem Sancaklar varken, onun arkasında koruyan Tayyip Erdoğan'lar varken, siz ne yaparsanız yapın hayatınıza "oh be!" diyecek bir hayat yaşayamayacaksınız. 
Neden? Ethem Sancak "Ben tank üreteceğim" dedi. Altay Tankı’nı 18 ayda teslim edecekti. 30 ay geçti üstünden, ortada tank yok. Tank-Palet Fabrikasının deposundaki ürünleri kullanarak ihalelerden milyarlar kazandı. Satıştan cebine 300 milyon doları da koydu ve ortadan kayboldu” dedi.

SAKARYA’DAYIZ
Sert konuşmasını sürdüren Özkoç, “Şimdi Recep Tayyip Erdoğan, yarın Arifiye'ye gelecek, bunu millete anlatacak. Yüzde 49,9 hissesi Katar'a ait olan bir yerin, Katarlılara ait olmadığını mı söyleyecek? Tank Palet Fabrikası’nı özelleştirmedik mi diyecek? Peki, bu millet buna inanacak mı gerçekten? Gerçekten inanacak mı? Sen milletvekillerini getir, bizim milletvekillerimiz Sakarya'da. Grup başkanvekillerini getir, ben Cumhuriyet Halk Partisinin Grup Başkanvekili olarak Sakarya'dayım. Eğer gerçekten biraz dürüstlükten yana, biraz inançtan yana, millete yalan söylememekten yana ufacık bir cesaret varsa, orada yüz yüze gelelim.” diye konuştu. 

300 MİLYON İDDİASI
Sert iddialarda bululan Özkoç, “ Altay Tankı’nın sözleşmeye göre 18 ayda teslim edilmesi gerektiğini, 30 ay geçmiş olmasına rağmen tankın ortada olmadığını, cebine 300 milyon doları koyan Ethem Sancak’ın da yok olduğunu anlatan Özkoç, “Size bir şey daha söyleyeyim: Gerçekten 300 milyon doların hepsi Ethem Sancak'ın cebinde midir, değil midir? Bunu da basın bir araştırsın. Ben nerelere gittiğini tahmin ediyorum da, siz de gerçekten dürüst basın, güçler ayrılığının 4 üncü gücü olan basın mensupları, bunu bir araştırın. O paralar nereye gidiyor? Sadece bir kişinin cebine mi giriyor, yoksa paylaşılıyor mu? Hani "paraları sıfırla" var ya "paraları sıfırla." O paralar nereden geliyor, nasıl sıfırlanıyor, bunu bir daha bir tartışmak lazım” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GELİYOR
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü Sakarya’ya geliyor. Erdoğan’ın gelişi öncesi Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve AK Parti İl Başkanı Yunus Tever bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nde buluşmada 2 Temmuz Cuma günü Sakarya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

EN GÜZEL ŞEKİLDE
Erdoğan’ın programı için tüm hazırlıkları yürüttüklerini belirten Yüce, “Sakarya’ya müjde bir süre önce verilmişti. Bugün yaptığı açıklamayla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Cuma günü Sakarya’da olacağını ifade ettiler. Konuyla ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık, Sakarya büyük buluşmaya her anlamda hazır. Sayın Cumhurbaşkanımız, bir süre önce görüşme imkanı bulduğumuzda Sakarya’yı özlediklerini de ifade etmişlerdi. İnşallah Sakarya’nın Erdoğan hasreti 2 Temmuz’da sona erecek. Cumhurbaşkanımızı şehirlerin şehri Sakarya’da en güzel şehirde ağırlayacağız” dedi.

YOĞUN ÇALIŞMA
Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilimizde hayata geçirilen bir çok projenin açılışının yapılacağını söyleyen Başkan Yüce, “Sayın Cumhurbaşkanı, Cuma günü Sakarya’da hayata geçirdiğimiz bir çok projenin açılışını gerçekleştirecek. Aynı zamanda çok özlediğini ifade ettiği hemşerilerimizle hasret giderecek. İlimize yakışan, bir çok sorunu çözüme kavuşturan projelerimizin açılışını Cumhurbaşkanımızın yapacak olması bizler için de büyük bir gurur. Sayın valim ve il başkanımızla bu noktada önemli temaslarda bulunduk, kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi, Cuma günü düzenlenecek program için yoğun bir çalışma yürütüyor.

GENEL BAŞKAN GÜLTEKİN
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise 3 Temmuz Cumartesi günü Demokrat Parti İl Başkanı İsmail Ergül’ün oğlunun düğün töreni için Sakarya’ya gelecek.  Demokrat  Parti  Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül ile Ayşe çiftinin avukat oğlu Fevzi Can Ergül, Güler-Hüseyin Sevim çiftinin kızları Merve ile dünya evine girecek.

SORUSU OLAN VARSA!
Gerçekleştirilecek olan düğün törenine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’da katılacak. Uysal genç çiftin nikah şahitliklerini yaparak bu mutlu günlerine ortak olacak.
İş, siyaset ve spor dünyasının çok sayıda önemli isminin katılması beklenen düğün töreni, 3 Temmuz Cumartesi saat 18.00-23.00 arasında Beyaz Kelebek Düğün Salonunda gerçekleştirilecek. Genel Başkan Uysal basının gelecek soruları yanıtlayacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.