CHP Kocaali İlçe Başkanı Mithat Sarı, ilçe gündemine dair yazılı bir açıklama yaptı.

Sarı, koronavirüs salgını nedeniyle Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar'ın meclisten borçlanma yetkisi istemesine olumlu baktıklarını belirtirken, bu kaynağın belediyenin yapması gereken temel hizmetler doğrultusunda kullanacağını ifade etti.

Sarı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Son günlerde ülke gündemini meşgul eden yerel yönetimlerin borçlanma konusu ilimiz, özelikle ilçelerimizde tartışma konusu olduğu gözlenmektedir.  

Olağan ki kaynakları kısıtlı ya da, planlanamayan, öngörülmeyen gelişmeler karşısında Belediyelerin borçlanması bazen zaruri olabiliyor. 

Bugün yaşadığımız korona virüs salgını nedeniyle İlçemiz Kocaali belediyesi başkanı meclisten borçlanma yetkisi istedi. 
Biz millet ittifakı CHP’li Kocaali Meclis üyeleri olarak Belediye başkanının istediği borçlanma yetkisine olumlu yaklaştık.
Biliyoruz ki bu kaynak Kocaali halkının zaruri ihtiyaçlarının, yani belediyenin yapması gereken temel hizmetleri doğrultusunda kullanılacak. 

Ancak hatırlatırız ki aynı gerekçelerle;

İstanbul başta olmak üzere, Ülkemizin millet ittifakının desteklediği CHP’li büyükşehir belediyelerinin talep ettiği ancak, AKP ve MHP meclis üyelerinin sadece “Korona virüs salgını ve öngörülemeyen giderler için, borçlanma talep ve yetkilerine “kör ve sağır olmayı” tercih etiklerini hep birlikte izledik.

Belediyeler, özelikle olağan üstü durumlarda hizmet etmekle yükümlü oldukları biliyoruz.
Belediyelerin, yurttaşlarımıza gerektiğinde  “ayini ve nakdi dayanışma içerisinde bulunmaları, görev ve sorumluluklarında olduğunu” yine İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir başta olmak üzere Millet İttifakı belediyelerimizin uygulamalarından, ülke olarak yaşadığımız zor günlerde gözlemledik. 

Son yıllarda iktidar partisinin ısrarla sürdürdüğü partizanlık uygulamaları tüm devlet kurumlarında “gizlenme ihtiyacı dahi” hissedilmeden yapıldığı biliyoruz.

Bunun en bariz örneklerini millet ittifakının desteklediği CHP’li başkanların yönettiği Büyükşehir Belediye meclislerinde, AKP ve MHP koalisyon ortakları meclis üyeleri tarafından ortaya konuyor. 

Kocaali Belediyesi Millet İttifakı CHP’li meclis üyelerimiz, Kocaali Belediye Başkanlığının talep ettiği borçlanma yetkisine ülke genelinde, özelikle muhalefet partilerinin yönettiği Büyükşehir  Belediyeleri meclislerinde gözlemlediğimiz, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin,  Millete hizmetti engelleme gayretlerini kınıyor, Kocaali Belediye Meclis Üyelerimizin  “halka hizmet için kullanacağı borçlanma yetki talebine olumlu cevap verdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. "