Arapoğlu, arkadaş çevresi ile birlikte İYİ Parti saflarına katıldı. Şebnem Arapoğlu’nun rozetini İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan taktı. Kılıçaslan “Uzun süre Ak Parti Sakarya Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Şebnem Arapoğlu ve yönetici arkadaşlarını partimize üyeliklerini gerçekleştirdik. Katılımlarından ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz, aramıza hoş geldiniz diyoruz. Ve İnanıyoruz; Sakarya İYİ olacak” dedi.

''El etek öpmek bize göre değil''

Arapoğlu  ise kendi sosyal medya hesabından paylaşım da bulunarak: “Siyasetin içerisinde olmak demek, tarafgirlik ruhuyla hareket ederek yanlışı görmemek değil. Siyasetin içerisinde olmak demek üye olup, kongrelere katılmakta hiç değil. Siyasetin içinde olmak demek vatanına milletine faydalı olmak demek. Yani demem o ki siyaset arenasındaymış gibi görünüp kenarda durmak, yanlışa yanlış demeden konuşuyormuş gibi yapmak, üç kuruşluk menfaat için el etek öpmek bize göre değil'' ifadelerine yer verdi.

''İYİ Parti çatısı altında''

Arapoğlu: "Devletin değerlerini canı pahasına korumak ve vatan sınırlarına sarılmak" bizim yol haritamız, davamız olmuştur.   Davamıza bağlılığımız vatan sevgimizden geçer. Davamıza bağlılığımız; bireylerin menfaatlerini öne çıkaran, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemeyenlerin anlayacağı bir durum değil. 2015 yılında başlayan siyaset arenasında ki yolculuğuma İYİ PARTİ çatısı altında devam etme kararı aldım'' dedi.

''Sakarya İYİ olsun, Türkiye İYİ olsun''

Arapoğlu: ''Sakarya; Vatan-millet sevdalısı, ötekileştirmeyen, nefret söylemine prim vermeyen, ezilenin yanında, zalimin karşısında duran kadim bir şehirdir. Coğrafyamıza yaraşan şekilde, İYİ arkadaşlarımızla, genişleyerek bu hassasiyetimizi ve düsturumuzu bozmadan Sakarya’mıza ve ülkemize hizmet etmek istiyoruz.  Dün dünde kaldı. Ben ve arkadaşlarım Sakarya İYİ olsun, Türkiye İYİ olsun diye bu yola çıktık. Gazamız mübarek, birlikteliğimiz hayırlara vesile olsun. Sakarya "IYI" olsun” diye belirtti.