NE OLMŞUTU!

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır dün akşam “99 depremindeki hükümet bugünkü hükümetten daha başarılıydı” sözleri yeni bir tartışmanın kapısını aralamıştı.  Habertürk ekranlarında yayınlanan “Kübra Par ile açık ve net “ isimli programa konuk olan Dikbayır, İzmir depremiyle birlikte başlayan tartışmada yapılan çalışmaları eleştirmişti.

BEN SAKARYALIYIM

Bir yandan arama çalışmaları yapılırken bir yandan enkaz kaldırma işlemenin yanlış olduğuna vurgu yapan Dikbayır, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni yaşayan biri olarak depremi ve çalışmaları iyi bildiğinin altını çizmiş ve İzmir Depremi’nde gelinen nokta ve imkanlara rağmen çok iyi çalışma yapılmadığını savunmuştu.

1999 DAHA İYİYDİ

Canlı yayında Ümit Dikbayır, 17 Ağustos depreminde zamanın hükümetinin daha başarılı olduğuna vurgu yapmış ve 21 yıl önceki imkanlarla 17 Ağustos depreminde hükümetin başarılı olduğunun altını çizmişti. Dikbayır, “17 Ağustos 1999 depremindeki hükümet bugünkü hükümetten daha başarılıydı” diyerek İzmir depremi’nde hükümetin sınıfta kaldığını savunmuştu.

SERT ELEŞTİRİLER

Habertürk Köşe Yazarı Nagehan Alçı’nın tepki gösterdiği Dikbayır, İzmir depreminde ekipler arasında diyalogun ise iyi olduğuna vurgu yapmıştı. Dikbayır’ın bu çıkışı ise sosyal medyada bir tartışmanın fitilini ateşlemiş ve Twitter üzerinden yapılan yorumlarda Dikbayır’a destek verenler kadar sert eleştiri yapanlarda oluştu.

BAŞKAN TEVER SERT ÇIKTI

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ise sosyal medya hesabından tartışmaya dahil oldu. İl Başkanı Tever, “Sayın Dikbayır dönemin Başbakanı’nın gazetecilere “hava aydınlandığı an haberi aldık ve çalışmalara başladık” demecini hatırlayıp biraz olsun utanmaz mı? 99 depreminin faturasını AK Parti iktidarları olarak yıllarca bizler ödedik. Milletin aklıyla alay etmeyi bırakın artık!” paylaşımında bulundu.

KILIÇASLAN DA SERT ÇIKTI

Yaşanan bu süreç sosyal medya üzerinden giderek alevlenirken bu kez devreye İYİ Parti Sakarya Milletvekili Selçuk Kılıçaslan çıktı. AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ile camiasını hedef alan Başkan Kılıçaslan, “ lütfen bir kere utanın” diyerek utanç tartışmasına sert söylerle dahil oldu. Twitter hesabından açıklamalar yapan Başkan Kılıçaslan şu sözlere yer verdi.

-- Genel Başkan Yardımcımız ve Sakarya Milletvekilimiz Sn. Ümit Dikbayır’ın bir TV programında “İzmir Depremi ile Marmara Depremi kıyaslamak abesle iştigaldir. Dönemin hükümeti asrın felaketi diye nitelendirilen depremde imkanlar dahilinde yaraları sarmak konusunda başarılıydı” ifadesinin ardından, AK Parti İl Başkanı tarafından utanmazlıkla itham edilmiştir.

-- AK Parti İl Başkanı’na sormak isteriz. Sizin bakış açınızla utanmazlıkla suçladıklarınız arasında dönemin başbakan yardımcısı ve bugünkü vazgeçilmez ortağınız MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli de var mı?

-- Ya da büyük felaket sonrası koyulan deprem vergilerinin nereye harcandığının dahi hesabını veremeyen, bu paralar ile oy devşirip, yandaşı arkadaşı zengin eden 18 yıllık iktidarınız da utansın mı?

-- 21 yıldır Sakarya’da kentsel dönüşüm adına bir çivi çakmayı beceremeyen belediye başkanlarınız utansın mı? Utanç faziletin tamamlayıcısıdır ama anlaşılıyor ki siz faziletten ayrılırken utancı da orada bırakmışsınız.

-- Bir kimse yaptığı yanlışlıktan bir kere utanmadıysa, bir daha utanacak sebep bulamaz. Siz de maalesef bu eşiği çoktan aştınız. Apartman isimleri ile kurtarma operasyonları yapılan bir deprem ile 133 bin binanın yıkıldığı bir depremi kıyaslamak, utanmak için yeterli bir aymazlık seviyesi olsa gerek.

-- Sizin bugün bile sokağa pazara inemeyecek durumda olduğunuzu üzülerek görmekteyiz. Olası bir büyük depremde size tavsiyem kendinize sığınak aramanız değil, çevrenizdeki tüm aynaları kaldırmanız olacaktır.

-- Çünkü başkalarına hakaret ile kendi eksikliklerinizi örtmeye çalışsanız da, o gün geldiğinde bırakın vatandaşı, kendi yüzünüze bile bakamayacak durumda olacaksınız.

-- Siz fatura ödemediniz, siz tüm başarısızlıklarınızı bu millete fatura ettiniz! Bizi utandırmak için size tavsiyem, lütfen bir kere utanın !